Karting • GK4 Kartseries

Dion van den Berg triomfeert in Kerpen met spectaculaire inhaalactie in laatste ronde: "Het voelde geweldig"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 september 2024 00:12

KERPEN - Met een indrukwekkende overwinning heeft karttalent Dion van den Berg zondag zijn tweede zege van het seizoen behaald. Dat deed de twaalfjarige coureur uit Delft tijdens de zesde ronde van de GK4 Kart Series. Op het circuit van Kerpen toonde hij in de Formula Honda 9PK Junior-categorie zijn klasse met een spectaculaire inhaalactie in de laatste ronde.

Dion van den Berg triomfeert met spectaculaire inhaalactie in GK4 Kart Series

"Ik ben erg blij met mijn overwinning bij de Junioren", was de logische reactie van een enthousiaste Dion, die overigens overall bij zowel de Junioren als Senioren de snelste was en als eerste over de streep kwam. Dion kende gelijk een kickstart met eerder op de dag al de pole-positie in het grote startveld. "De race begon goed met een sterke start, waardoor ik niet hoefde te verdedigen in de eerste bocht."

Niettemin kende Dions race een spannend verloop. "Ik werd later ingehaald door twee anderen, maar halverwege de race kon ik de nummer twee inhalen. In de laatste ronde haalde ik ook de nummer één in, net zoals ik dat in Mariembourg had gedaan", zei Dion. Zijn vader ging uit zijn dak na de beslissende inhaalactie van zijn zoon met een kreet van geluk op de tribunes, die ongetwijfeld te horen was in Delft. Dion zelf was ook blij dat zijn actie lukte. "Het voelde geweldig om in de laatste ronde de leiding te pakken in een endurancerace. Ik dacht 'het is nu alles of niets' en ik gooide mijn kart er gewoon naast."

Zijn zege op de roemruchte piste in Duitsland markeerde een duidelijke progressie in Dions racekunsten. "Mijn inhaalacties zijn sterk verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Ik train veel op snelle rondes, kwalificatie- en race-pace, en inhalen", legde de coureur van topteam PdB Racing uit.

Dion benadrukte het belang van zijn team in zijn ontwikkeling. "Ze helpen me enorm hierbij. Mijn monteur geeft me instructies naast de baan met gebaren, terwijl de rest van het team me aanwijzingen geeft over hoe ik mentaal moet racen. We gebruiken ook data-analyse. Dat is erg nuttig om te zien waar ik nog tijd kan winnen", zei hij.

Dion van den Berg triomfeert met spectaculaire inhaalactie in GK4 Kart Series

Met nog twee races te gaan in de titelstrijd, bleef Dion uiteraard ambitieus. "Ik weet niet precies waar ik nu sta in het kampioenschap, maar ik denk wel dat ik omhoog ben gegaan in de stand. Met nog twee races te gaan, blijf ik mikken op het podium. Ik wil natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen", keek hij vooruit.

"Met de steun van mijn team en de progressie die ik blijf maken, voel ik me klaar voor alle uitdagingen die nog komen. Ik kan niet wachten om in de volgende races weer alles te geven en hopelijk nog meer overwinningen te behalen!"

Dion bedankte zijn monteur voor het perfect afstellen van de kart, zijn vader voor het regelen van sponsoring, zijn opa voor het ontwerpen van zijn shirt en logo, en de rest van zijn team voor alle aanwijzingen en steun. "Ik ben echt heel dankbaar voor alles wat ze voor me doen." Daarnaast bedankt hij KWM, Mathieu van Renssen en Berend van de Burg, Bastiaan en Ollie Meurs, PdB Racing/ Kartstore Benelux en zijn sponsoren.

Dion van den Berg wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: &Beek, Lana Sportsphotography en zijn “Club van 100”.

Volg Dion op zijn Instagram :

Instagram is: @dvdb_karting_official

en bezoek eens zijn website:

Website: www.dvdbkarting.nl

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS