Karting • GK4 Kartseries

Snelle Conner Westerhof geeft niet op, rijdt inhaalrace van jewelste en pakt alsnog podium: "Voelt echt goed"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 augustus 2024 19:00

EINDHOVEN - En jawel, zo stond Conner Westerhof na afloop van de vijfde ronde van de GK4 Kart Series in eigen stad dus toch op het podium. De twaalfjarige Eindhovenaar kende een pittig begin van het weekeinde, gaf niet op en kreeg loon naar werken. Hij werd in een spannende wedstrijd nog knap derde in de Honda 9PK Junior-klasse!

Conner Westerhof

“Ik ben er heel blij mee. Ik had het helemaal niet verwacht”, zei een blije Conner. Dat was begrijpelijk, want zijn weekeinde verliep lange tijd niet helemaal positief. “Tijdens de vierde vrije training vloog iemand in de chicane over me heen. Toen hebben we alles gerepareerd voor de kwalificatie. Alleen de motor deed het niet zo goed. Ik kwam negen kilometer per uur tekort voor bocht twee.”

Het resulteerde erin dat Conner zich kwalificeerde als 27ste. Dat was geen juiste weergave van zijn ware snelheid. De talentvolle Brabander wist dat hij veel sneller was. Tegelijkertijd wist hij dat zijn startpositie voor de race niet goed was.

Maar zoals het een echte sportman betaamt, wilde hij niet van opgeven weten. Conner: “Ik had er geen goed gevoel over, maar ik dacht: ik ga er gewoon voor, ik geef alles.” Dat werkte. Gedecideerd sturend snelde hij voorbij de ene na de andere rijder. Hij deed dat zo goed dat hij zich zelfs in de voorste regionen wist te melden. “Uiteindelijk ben ik teruggekomen naar de zevende plaats overall en de derde plaats bij de Junioren. Daar ben ik wel heel blij mee.”

En dus had hij alsnog een podiumplaats gepakt, door niet op te geven. En dat op zijn thuisbaan nog wel. Conner: “Ik woon hier maar tien minuten rijden vandaan. Ik kan de baan wel dromen.” Dat hij zo snel was, was dan ook niet zo vreemd. Bovendien had hij zich uitstekend voorbereid op zijn race in eigen stad.

Conner Westerhof

“We hebben van tevoren hier vier dagen getraind. We hebben verschillende setups geprobeerd en ook nog in de regen getraind.” Het mooie van dat alles is dat hij ondanks zijn tegenslag gedurende het weekeinde nu zijn beste seizoensresultaat te pakken heeft.

“Dat voelt echt zo goed. Ik heb dit seizoen al heel veel pech in de races gehad. Dat mijn remmen het niet deden, of een crash in de eerste bocht. Nu had ik eindelijk geen problemen aan de kart en ben ik derde geworden!”

Behalve de GK4 Kart Series komt Conner dit seizoen ook uit in het Nederlands kampioenschap huurkarts (NKH). Ook daarin is hij snel. “Ja, in het NKH gaat het best wel goed. Ik ben samen met mijn teamgenootje Milan Smulders een paar keer op het podium gekomen met Milcon Racing.”

Zo bewijst Conner dat hij als coureur nog steeds een grote ontwikkeling doormaakt. Dat mag wat hem betreft leiden tot een stapje hogerop voor volgend seizoen. Of beter nog: een flinke stap hogerop. “Ik wil volgend jaar graag IAME X30 Junior gaan rijden!”

Conner Westerhof bedankt zijn vader en moeder, zijn sponsor Airops24 en DFK Racing.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS