Karting • GK4 Kartseries

Sem Meijerink komt uit een echte racefamilie en heeft het niet van een vreemde: Mooie podiumplaats bij GK4

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 augustus 2024 17:50

EINDHOVEN - Met twee podiumplaatsen in drie wedstrijden kun je we stellen dat Sem Meijerink een uitstekende weekeinde had tijdens de vierde ronde van de GK4 Kart Series. De coureur uit Bornerbroek werd in de Mini-klasse tweede na zijn P2 in de finale.

Sem Meijerink

Met beide handen de lucht in kwam hij over de finish van de finale op circuit De Landsard in Eindhoven. Dat het karttalent blij was met zijn klinkende podiumplaats is een understatement. De snelle Overijsselaar was weliswaar goed in vorm maar zo’n mooi resultaat had de coureur van topteam O.W. Karting niet echt verwacht.

Al had hij met zijn zesde plaats in de kwalificatie al laten zien dat hij als eerstejaars in de klasse over een goede snelheid beschikte. “Ja, de kwalificatie ging op zich wel goed, maar ik ben beter in racen dan in kwalificeren. In de eerste race ben ik daarna teruggereden naar P3. In race twee ben ik vierde geworden door een foutje, en in de finale ben ik als derde gestart en tweede geworden.”

Die finale verliep tot zijn grote tevredenheid behoorlijk voorspoedig. “In het begin pakte ik in bocht vier al een plek. Ik heb eerst nog wel even moeten verdedigen, maar later was ik los en kwam ik zonder echte problemen als tweede over de finish.”

Sem reed voor het eerst in een kart toen hij nog maar vier jaar oud was. “Dat was leuk, het ging heel snel", herinnerde hij zich. "Toen wilde ik meer. We hebben toen veel gereden in Emsburen in Duitsland en op de kartbaan in Eefde. Daar kreeg ik op zondagochtend kartles. Ik was toen vijf, zes jaar oud.”

Maar ja, als je graag kart, wil je uiteraard ook graag wedstrijden rijden. Dus toen Sem zeven was, de leeftijd waarom kinderen in Nederland voor het eerste wedstrijden mogen rijden, wilde hij zich maar wat graag meten met anderen. “Toen zijn we in Eefde clubwedstrijden gaan rijden. Vanaf mijn achtste ben ik in het NXT-kampioenschap gaan racen en vorig jaar ben ik begonnen in de GK4. Toen nog in de Mini Rookie-klasse. Dit seizoen rijd ik dus in de Mini-klasse.”

Sem Meijerink

Dat Sem is gaan karten, lag misschien wel een beetje voor de hand. Hij komt immers uit een echte racefamilie. “Ik ga vanaf jongs af aan al mee naar de autocross omdat mijn vader aan autocross deed. Verder rijdt mijn achterneef op Europees niveau en zijn vader heeft op hoog rallyniveau gereden.”

Het mooie voor Sem was dat toen hij begon papa zelf een kart had bij een clubje liefhebbers. En dat clubje had een kart over waarmee Sem kon gaan rijden. “Toen zijn we op zondag naar een parkeerplaats van een bedrijf in Hengelo Overijssel gegaan en toen was-ie verkocht”, herinnerde Sems vader zich. “Daarna zijn we in veel in Eefde gaan rijden, elke keer stapjes maken.”

Wat Sem zo leuk vindt aan zijn kartsport kan hij gemakkelijk uitleggen. “De adrenaline, de snelheid, het snelle handelen. Ik voetbal nu ook, dat gaat ook wel goed, maar ik vind karten leuker, daar ben ik ook wat beter in, dus dat gaat voor het voetbal. Karten is alles!”

Met een verdiend podium op zak kan Sem Meijerink zich met vertrouwen opmaken voor de tweede heft van het kartseizoen.

Sem bedankt zijn vader voor het sleutelen, hij bedankt zijn moeder en broertje, TEAM OW Karting voor alle hulp en steun, en hij bedankt Marcel en Ricardo Oude Weernink.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS