Karting • GK4 Kartseries

Karttalent Wouter Bergheanu pakt sterke tweede plaats in GK4 Kart Series: "Ik doe zeker nog mee in de titelstrijd!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 september 2024 18:15

KERPEN - Met een indrukwekkende tweede plaats tijdens de vijfde ronde van de GK4 Kart Series heeft karttalent Wouter Bergheanu zijn kampioenschapsambities kracht bijgezet. Op het circuit van Kerpen liet de talentvolle coureur uit Den Haag zien dat hij in de X30 Junior-klasse tot de topfavorieten behoort.

Senne Vos, Sandrin en Wouter Bergheanu en Bas Harting

"Ja, ik ben blij met het resultaat. Het hele seizoen gaat het al lekker. Ik sta bijna altijd op het podium, meestal als eerste of tweede", zei een tevreden Wouter na afloop van de race op de fameuze piste in Duitsland.

Ondanks het missen van de vorige GK4-wedstrijd, op circuit De Landsard in Eindhoven, blijft Wouter een serieuze kanshebber voor de titel. "Helaas heb ik dus wel De Landsard gemist. Daardoor is het nu nog spannend voor het kampioenschap. Momenteel sta ik tweede of derde in het klassement, maar alles kan nog, ondanks die gemiste ronde", vertelde de coureur van topteam Fusion Motorsport Benelux.

Het raceweekeinde in Kerpen kende een wisselvallige start voor Wouter. "In de training viel mijn snelheid aanvankelijk wat tegen, maar aan het einde van de dag ging het weer goed. In de races was ik ook weer heel snel", blikte hij terug.

In de kwalificatie eindigde Wouter solide als vierde. De eerste race bracht daarna helaas wat tegenslag: "Ik eindigde als negende vanwege een straf. Maar op de baan finishte ik als derde." Gelukkig herstelde hij zich sterk in de volgende twee races: "In de tweede race werd ik derde, en in de finale dus tweede."

Karttalent Wouter Bergheanu

Met zijn podiumplaats in het dagklassement scoorde Wouter opnieuw veel punten voor het kampioenschap. Zijn aanpak voor de rest van het seizoen is duidelijk: "Bij mij werkt het het beste om gewoon het hoofd koel te houden. Ik doe geen rekenensommen of dat soort dingen. Want als je wint, hoef je niet te rekenen."

De volgende race voor Wouter is de zesde ronde van de GK4 Kart Series. Die wordt komende maand gehouden op het circuit van Mariembourg, een circuit waar hij dit seizoen al eens zegevierde. "Dat is een baan die mij goed ligt. Als ik daar weer win, sta ik waarschijnlijk eerste in het kampioenschap. Maar ik maak me nergens druk over", keek hij vooruit.

Het succes van Wouter droeg bij aan een bijzondere teamprestatie, want in zijn klasse was het hele podium voor Fusion Motorsportr Benelux. "Ik wil mijn teamgenoten Didier Kreeft en Stig De Rademaeker dan ook feliciteren met hun respectievelijke eerste en derde plaats. Het is een Fusion podium-lock out geworden. Dat is super. We hebben laten zien dat we als team onverslaanbaar kunnen zijn. Ik kan dan ook niet wachten om in Mariembourg weer voor de overwinning te gaan!”

Wouter Bergheanu bedankt zijn teambaas Bas Harting voor de coaching, zijn monteur Senne, zijn ouders, zijn sponsoren Saberg en Corypheus en het hele team van Fusion Motorsport Benelux voor de goede sfeer en de motivatie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS