Karting • GK4 Kartseries

Girlpower! Kiana-Jolie op ’t Hof imponeert met tweede plaats op de kartbaan van Kerpen in GK4 Kart Series

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 september 2024 02:16

KERPEN - Met een indrukwekkende tweede plaats heeft Kiana-Jolie op 't Hof zondag haar beste prestatie van het seizoen neergezet. Dat deed de dertienjarige kartster uit Goor tijdens de zesde ronde van de GK4 Kart Series. Op het circuit van Kerpen toonde ze in de Formula Honda 9 PK Junioren-klasse haar potentieel met een zeer sterke race. Bovendien kreeg de razendsnelle jongedame ook de prijs voor beste Lady.

Kiana-Jolie op ’t Hof imponeert met tweede plaats in GK4 Kart Series

"Ik heb bijna de hele race aan de leiding gelegen, maar in de laatste ronde bleef mijn gaskabel hangen waardoor ik de binnenkant niet kon verdedigen en ingehaald werd”, blikte Kiana-Jolie terug op het Duitse circuit waar ook Formule 1-kampioenen Sebastian Vettel en Michael Schumacher ooit het racen leerden. “Dat was jammer, want anders had ik waarschijnlijk gewonnen."

Kiana-Jolie's prestatie was des te indrukwekkender omdat ze in twee klassen rijdt tijdens de GK4-weekeindes. Haar vader is haar steun en toeverlaat en sleutelt zich een slag in de rondte, maar dat betaalt zich uit. Kiana-Jolie ontwikkelt zich in rap tempo getuige de mooie resultaten. "Ik rijd de IAME X30 Junioren op zaterdag en de Honda 9PK Junioren op zondag. De X30 rijd ik om mijn carrière te verbeteren en hopelijk ooit naar de autosport te kunnen gaan. Mijn droom is om in de Porsche Super Cup te rijden", toonde ze zich ambitieus.

Als meisje meedoen in een door jongens gedomineerde sport is niet altijd gemakkelijk heeft de getalenteerde Kiana-Jolie ervaren. "De jongens proberen je vaak van de baan af te duwen, vooral aan het eind van de race als iedereen naar voren wil. Maar ik kan goed meekomen en ben zelf ook best agressief soms", zei ze zelfverzekerd.

Kiana-Jolie begon al op zeer jonge leeftijd met karten. "Toen ik vier was stapte ik voor het eerst in een huurkart, en op mijn zevende kreeg ik mijn eigen kart. Mijn vader, die vroeger zelf kartte, nam me als baby al mee naar de kartbaan, dus ik ben er eigenlijk mee opgegroeid.”

Kiana-Jolie op ’t Hof imponeert met tweede plaats in GK4 Kart Series

Het rijden in twee klassen vraagt veel van de jonge coureur. “Ja, het is best zwaar”, erkende Kiana-Jolie. “Ik heb nu vier dagen gereden in de hitte en heb behoorlijk wat spierpijn, vooral in mijn nek. De X30 is fysiek zwaarder dan de 9PK. Het helpt me sterker te worden", legde Kiana-Jolie uit.

Bovendien doet ze door zoveel te racen in korte tijd heel veel ervaring op. Dat sterkt haar zelfvertrouwen alleen maar, wist ze. En zeker met een resultaat zoals op zondag. Al wilde ze daar niet al te lang bij blijven stilstaan. De volgende wedstrijden wachten. "Ik blijf gemotiveerd en gefocust op mijn doelen. Met mijn prestatie van zondag laat ik in ieder geval zien dat ik kan vooraan meedoen, ongeacht of ik een meisje ben of niet!"

Kiana-Jolie bedankte haar familie, De Feyter Karting, haar sponsors en alle vrienden voor hun steun. Ze is ook dankbaar voor het lenen van de motor van Racingteam Pen.

Kiana-Jolie wordt in haar raceactiviteiten ondersteund door: St. Race Promotie Twente, Hof Beheer, Mr Blocks, Krachtwerkt Interim, DSD Europe, KDS Print Solutions, Sign Spot, Moshi Moshi Sushi Goor, Vrienden van K14NA, Racingteam Pen (Fritsie Baco) en DFK Racing.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS