Karting • GK4 Kartseries

Karttalent Kick Berkers doet het weer: tweede zege op rij in GK4 Kart Series: "Een supergoed gevoel"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 september 2024 07:15

KERPEN - Op het circuit waar Formule 1-grootheden Sebastian Vettel en Michael Schumacher hun eerste meters maakten in de kartsport, won Kick Berkers afgelopen weekeinde voor de tweede keer op rij in de GK4 Kart Series. Na zijn zege van een maand geleden in Eindhoven won het tienjarige talent uit Deurne nu ook op het circuit van Kerpen. En hoe! Hij deed dat met een zogeheten clean sweep door in de Honda Cadet-klasse zowel de kwalificatie als alle drie de races te winnen!

Kick Berkers op podiuml

“Ja, ik ben heel blij”, was de eerste reactie van een uitgelaten Kick. “Ik had het wel een beetje verwacht dat ik de finale (de derde en laatste race van het weekeinde, red.) kon winnen. Ik had daarvoor in de kwalificatie al de poleposition gepakt en de eerste twee races gewonnen. Ik wist toen dat ik hoog kon eindigen.”

Zo kwam het dat Kick op pole als topfavoriet begon aan de laatste en belangrijkste race op de fameuze Duitse piste. “De finale ging heel goed. Met Vinn Wyns en Yelena Mary reed ik meteen weg van de rest. Later reden Vinn en ik weg bij Yelena Mary.”

Maar goed, twee man op kop, dat kan niet, er kan er maar één winnen en dus gingen de twee kemphanen in de laatste twee rondes vol de strijd met elkaar aan. “Ik reed op kop en verdedigde in die rondes. Toen ik in de laatste ronde de eerste bocht doorkwam, dacht ik al: dit gaat hem worden.”

Kickstart Kick Berkers in Kerpen

En ja hoor, het werd hem ook! Kick denderde als eerste voorbij het zwart-wit geblokt en verzekerde zich daarmee van zijn tweede overwinning op rij. “Ik was zo blij dat ik weer gewonnen had. In Eindhoven was ik dus ook eerste. Daar was ik heel snel. Die baan kende ik ook goed, heb er veel getraind. In Kerpen een stuk minder, maar ik had voor mijn overwinning in Eindhoven een supergoed gevoel. Daarom heb ik gewonnen, denk ik.”

Voor Kick werd het al aan het begin van het raceweekeinde in Duitsland al duidelijk dat hij zou meedoen om de podiumplaatsen. Want in de vrije trainingen was de Brabander van topteam DFK Racing meteen snel. “Mijn motor was echt heel goed. Ik dacht: ik ga in de races supergoed mijn best doen en me zo goed mogelijk focussen. Dat hielp.”

Het was voor Kick en passant het bewijs dat zijn trainingen bij C-Point hun vruchten afwerpen. Daar leert de snelle coureur onder andere focussen namelijk. “Ik train er elke week. En dus ook op concentreren. C-Point heeft me al veel geholpen. En tijdens het weekend hebben papa, hij is mijn monteur, en Lars, mijn andere monteur, het ook heel goed gedaan.”

Gevraagd naar welke van de twee overwinningen nu de mooiste was, koos Kick voor zijn zege in Kerpen. “Hier winnen was een grotere uitdaging voor me, omdat de baan moeilijker is.” Wel, ook op een technisch moeilijkere baan is Kick dus razendsnel. Zijn topresultaten van de laatste tijd hebben ervoor gezorgd dat hij nu tweede in het kampioenschap staat. En ja, de titel winnen, is met nog twee raceweekeindes te gaan nog steeds mogelijk.

Daar gaat hij zich dan ook volop voor inzetten. Vorig jaar werd hij al eens clubkampioen op het circuit van Venray, nu wil hij maar wat graag ook een grote landelijke competitie winnen. Kick: “We hebben nog twee wedstrijden te gaan. Dat moet kunnen lukken!”

Kick Berkers bedankt zijn papa en mama, opa en oma, Lars, C-Point en het team van DFK Racing.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS