Karting • GK4 Kartseries

Quinty Penn (16) beste lady in GK4 Kart Series, zus Lynn (14) zwaait af voor autosportdebuut!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 augustus 2024 01:16

EINDHOVEN - Ondanks problemen met haar motor slaagde Quinty Penn er in Eindhoven toch in als beste lady te finishen in de Honda 9PK Senioren-klasse. Zo kreeg de vierde ronde van de GK4 Kart Series voor de zestienjarige Enschedese alsnog een mooie afsluiter. Ook voor haar twee jaar jongere zus Lynn was het een bijzondere dag. Zij reed in in de KA 100-klasse namelijk haar laatste kartrace. Lynn gaat zich voortaan richten op autosport.

Quinty Penn (16) beste lady in GK4 Kart Series, zus Lynn (14) zwaait af voor autosportdebuut!

“Gelukkig heb ik de race kunnen uitrijden, want mijn motor hield na zes rondjes in. Daarna heb ik de race met een lagere snelheid moeten rijden”, blikte Quinty terug. “Ik dacht echt: wat moet ik nu? Iedereen haalt me in, ik kan niemand meer bijhouden. Laat ik de race maar uitrijden. Werd ik dus toch nog beste lady.”

Ondanks dat wapenfeit hield ze toch een dubbel gevoel over aan de race op de Brabantse piste. “Anders had ik misschien wel in de top vijf kunnen eindigen met de tijden die ik vanochtend reed”, legde ze uit.

Voor Quinty betekende haar deelname aan de Honda 9PK-race een extra druk weekeinde. Want op zaterdag had ze ook al deelgenomen aan de IAME X30 Senioren Nationaal-klasse. “Ik heb zondag voor de fun meegedaan aan de Honda 9PK-wedstrijd omdat mijn zusje ook vandaag moest rijden.”

Quinty Penn

En dat was een bijzondere race. Want voor Lynn was het na jaren karten haar laatste wedstrijd. Ze gaat zich voortaan richten op autosport. “Dit was echt mijn laatste. Volgend jaar ga ik de BMW 120i Cup bij wedstrijdorganisator ACNN rijden”, zei Lynn die dit seizoen uitkwam in de IAME KA100-klasse. “Ik ben klaar met het karten, want ik heb meer plezier in de autosport.”

Dat weet ze omdat Lynn sinds een tijdje een autosportlicentie heeft. “Ik ben in de auto begonnen bij Race Sensation en ik ben hun dankbaar voor alle hulp. Komend jaar ga ik wedstrijden rijden. We zijn nog op zoek naar een BMW. Die willen we helemaal strippen en ombouwen tot een raceauto. Rolkooi en racestoel erin, het juiste onderstel. We hoeven ons niet te vervelen.”

Waarom ze op haar jeugdige leeftijd wil overstappen naar de autosport? “Ik vind het gewoon leuker. Autosportcircuits zijn langer, mooier. Ik rijd al weleens met een Peugeot op een circuit, in Zandvoort, Assen en Meppen. Dit jaar rijd ik nog een paar Dutch Time Attack-evenementen en volgend jaar hoop ik dan mijn wedstrijddebuut te kunnen maken. Ik hoop in de top tien te kunnen eindigen!”

Lynn Penn

En Quinty? Hoe zat het bij haar? Wil zij niet ook samen met haar zusje, met wie ze altijd gekart heeft, overstappen naar de autosport? “Dat wilde ik eerst wel, na een paar ongelukken op het circuit in Genk. Maar de afgelopen races merk ik dat ik graag wil blijven karten. En dan in de toekomst het liefst in de Shifter-klasse!”

Quinty en Lynn Pen bedanken hun ouders, familie en vrienden die zijn geweest om de zusjes aan te moedigen, iedereen van DFK Racing, SignMind Racing, hun monteurs, Kim op 't Hof en hun sponsoren: Mike Multi, UFP by Jan Mark, Dream Fireworks, Dream Energy, Fjuze, Biemold Elektro, Fashion 53, Opa en Oma Poes, Opa IJs, Peter en Sandra en Ome Henk.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS