Karting • GK4 Kartseries

Vinn Wyns laat zien dat hij veel in zijn mars heeft met ijzersterke podiumplek in GK4! "Echt supermooi!”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 augustus 2024 06:35

EINDHOVEN - Met een gebalde vuist kwam hij zaterdag over de finish van de finale in de Honda Cadet-klasse. Kartbelofte Vinn Wyns was zojuist tweede geworden tijdens de vierde ronde van de GK4 Kart Series. De elfjarige Vlaming uit Wolvertem kreeg zo een fraaie bevestiging dat hij op de goede weg is.

Vinn Wyns

“Ik ben echt blij”, was Vinns logische reactie na afloop van de wedstrijden op circuit De Landsard in Eindhoven. “Ik ging bij de start direct in de slipstream van mijn vriend Kick Berkers. De nummer drie zat daarna de hele tijd achter me te duwen. Dus ik heb geopteerd om de deur mooi dicht te houden zodat ik en Kick veilig waren op plaats 1 en 2. Zo eindigde ik als tweede. Ik ben dus zeer blij dat Kick eerste is geworden. Hij heeft me hiervoor ook bedankt op het podium. We gaan meestal ook samen trainen voor de aankomende gk4 wedstrijden. Zo leren we bumperklevend er de snelheid in te houden."

Dat Vinn er in zijn prille kartcarrière nu al in slaagt mee te doen om de overwinning zegt wat over zijn potentie. Ga maar na: hij begon nog maar twee jaar geleden met indoor karting, amper negen jaar oud. “Dat was bij Inkart in Puurs. Het was spannend”, wist Vinn nog. “Het was eerst ook moeilijk.”

Dat veranderde al snel, want Vinn ging kort na die eerste keer voortaan elke woensdag indoor karten. Daar bleek dat hij talent had. Vinn leerde dusdanig snel en veel dat hij en zijn ouders al snel de beslissing namen om op buitenbanen te gaan racen. Zaterdag resulteerde dat dus in weer een mooie beker. “Daar ben ik heel trots op.”

Dat Vinn groot wilde gaan karten, was overigens niet zo vreemd. Zijn vader deed het vroeger ook en enthousiasmeerde zijn zoon ervoor het ook eens te proberen. “Ik heb vroeger ook bij DFK gereden op de piste buiten, toen ik 18 was, 25 jaar geleden”, zei Vinns vader Steven. Nu is hij met zijn zoon dus opnieuw actief in de kartsport. “In Venray zijn we voor het eerst op een buitenbaan gaan trainen. Nu is het onze gezamenlijke hobby.”

Het mooiste van alles is dat ook Vinn nu voor DFK Racing uitkomt. Al was dat wat zijn vader betrof ook wel logisch. “Bij DFK Racing vind je de meest familiale sfeer in de hele paddock.” En dat wierp in Vinns geval dus zijn vruchten af, getuige zijn sublieme rijden op de Zuid-Nederlandse piste.

Vinn Wyns

Al in de kwalificatie liet hij zien over een serieuze snelheid te beschikken. “Ik ben in de kwalificatie van voren gestart en gaan slipstreamen met Owen (Rodwell, red.). Uiteindelijk pakte ik de tweede tijd.” Daarmee had hij de officiële bevestiging dat hij zijn snelheid voor de races dik voor elkaar had.

“In de eerste heat ging ik van de tweede naar de eerste plaats. In de tweede heat werd ik tweede na een penalty. In de finale moest ik op P2 starten en ben ik dus ook tweede geworden. Echt supermooi!”

Fast Vinn in Lonato

Afgelopen week was Vinn in Lonato voor de jaarlijkse 'kartvakantie' met het team van De Feyter. Een hele vloot karters van DFK had in Italië een topweek op de legendarische kartbaan van South Garda Karting in Lonato. Fast Vinn probeerde er een tweetakt Mini en vond dat een geweldig belevenis!

Vinn bedankt zijn papa en mama, zijn broer en diens lief, DFK Racing, Ben de Feyter en Tim de Feyter en Kick en Marc Berkers .

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS