Karting • GK4 Kartseries

Karttopper Jesse Polderdijk torpedeert zich terug in de titelrace: "Ik dacht; deze moet ik winnen”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 augustus 2024 13:30

EINDHOVEN - Het was zondag tijdens de vierde ronde van de GK4 Series de ultieme genoegdoening voor karttalent Jesse Polderdijk. De vijftienjarige snelheidsduivel uit Krabbendijke won de Honda 9PK Senioren-klasse op circuit De Landsard in Eindhoven. Daarmee torpedeerde hij zich terug in de titelrace!

Jesse Polderdijk

“Tijdens de vorige race ben ik uitgevallen en verloor daardoor mijn eerste plaats in het kampioenschap. Daarom dacht ik dit weekend: deze moet ik winnen”, verklaarde de winnende Zeeuw met een lach. “Ik heb er echt alles aan gedaan.”

Tijdens de kwalificatie had de snelle karter van topteam DFK al laten zien dat hij de snelheid had om de race te winnen. Al was het resultaat iets minder dan het had kunnen zijn, had moeten zijn ook, erkende hij. “Maar ik maakte een foutje. Ik had de tweede tijd, maar had tijdens de sessie per ongeluk een Junior-rijder doorgeduwd. Daardoor werd mijn snelste tijd afgepakt. Ik werd vierde, maar tweede was natuurlijk fijner geweest.”

Maar goed, tijdens een race van een uur is er natuurlijk behoorlijk wat tijd om plaatsen goed te maken. Dat deed Jesse dan ook. “Na tien ronden reed ik op de eerste plek”, blikte hij terug. Helaas werd hij daarna door vijf man ingehaald maar Jesse liet het er niet bij zitten “Ik heb ze één voor één teruggepakt en daarna heb ik de hele tijd aan kop gereden.”

Zo kwam hij als winnaar over de finish en kreeg hij loon naar werken dat op zijn elfde begon bij Indoor Karting Middelburg van Joop Stolk. “Het was tijdens de vakantie toen ik voor het eerst in een kart reed”, herinnerde Jesse zich. “Ik vond het zo gaaf en zei tegen mijn vader: dit wil ik vaker doen en zo ben ik er ingerold.”

Waarom de snelle Zeeuw zo graag wilde racen, wist Jesse nog precies. “Ik heb toen ik klein was bij mijn vader op schoot autogereden en dat vond ik ontzettend leuk. Ik wil ook zoiets doen. Er was een kartbaan in Middelburg en mijn vader zei: dat kunnen we wel een keer proberen.”

Jesse Polderdijk

Zo gezegd, zo gedaan. Jesse was meteen verkocht: “Ik vond het gevoel dat je steeds harder gaat, de snelheid echt geweldig!” Zo kwam het dat hij op zijn twaalfde zijn eerste wedstrijd reed, een clubrace in Middelburg.

“Daarna heb ik één paar keer een race gereden in het NKH bij Casper Reinders. In 2023 ben ik het volledige NKH-kampioenschap voor junioren gaan rijden en ben ik kampioen geworden in de Midden Gewicht-klasse. Datzelfde jaar ben ik ook in een Honda 9PK-kart gestart met trainen en wedstrijden rijden.”

Dit seizoen heeft Jesse focus op een volledig seizoen in de Honda 9PK bij het team van DFK Racing. Hij heeft de ambitie kampioen te worden. Daarnaast rijdt hij nog in het Nederlands kampioenschap huurkarten bij het team van Talent Factory.

Wat betekent het dan dat hij dit jaar in een IAME X30 Senior-kart aan het trainen is? “In die klasse wil ik volgend jaar rijden. Dan willen we de GK4 Kart Series en het IAME Benelux-kampioenschap gaan rijden. Maar eerst dit jaar nog heel veel trainen in de X30-kart en hopelijk de titel winnen in de Honda!”

Jesse bedankt zijn vader en moeder, de crew van De Feyter Karting en zijn sponsoren.

Jesse Polderdijk wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

TopzorgGroep
Polderdijk
Fidendum IT
Sinefuma
MedCentric
With-Care
VanBernard
Noaz
Wea
Indoor karting Middelburg
Talent Factory
DFK Racing

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS