Karting • GK4 Kartseries

Karttopper Didier Kreeft zegeviert in Kerpen: "Blij met mijn overwinning, maar zeker niet makkelijk"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 september 2024 02:26

KERPEN - Met een indrukwekkende overwinning heeft karttalent Didier Kreeft zijn leidende positie in het kampioenschap verder verstevigd tijdens de vijfde ronde van de GK4 Kart Series. Op het circuit van Kerpen in Duitsland toonde de twaalfjarige inwoner van Blaricum in de IAME X30 Junioren-klasse zijn raceskills met een comeback na een moeilijke start van het weekend.

Didier Kreeft Koen de Meester, Bas Harting

"Ik ben blij met mijn overwinning, maar het was zeker niet makkelijk", bekende een tevreden Didier. "In de eerste race eindigde ik als vierde vanwege een ingeklikte bumper. Die liep ik al tijdens de opwarmronde op. De tweede race won ik, waardoor ik vanaf P2 mocht starten in de finale."

Dat bleek weldra een spannende strijd. "Ik haalde de nummer één in en kwam dus op P1 terecht. Hij haalde me later weer in. Uiteindelijk heb ik toch gewonnen", zei hij.

Didiers snelheid was het hele weekeinde indrukwekkend. "In de trainingen was ik erg snel, was vaak drie tienden van een seconde los van de rest. Ik had gehoopt op plek in de top vijf of top drie in de finale, dus de overwinning was een aangename verrassing."

Zijn zege was Didiers tweede van het seizoen in de GK4, na een eerdere overwinning tijdens de vorige ronde van de titelstrijd, in Eindhoven. De kwalificatie verliep niet helemaal volgens plan, al was het resultaat nu ook weer niet verkeerd. "Hij ging redelijk goed, ik eindigde als vijfde. Ik werd opgehouden door iemand, anders had ik waarschijnlijk poleposition gehad. Maar een P5 start is ook niet zo erg, want het is aan de binnenkant voor de eerste bocht", legde hij uit.

Dat de coureur van topteam Fusion Motorsport Benelux zo snel was in Duitsland was niet echt een verrassing. Hij is altijd snel op de piste waar oud-F1-kampioenen Michael Schumacher en Sebastian Vettel de beginselen van het racen leerden. Bovendien vindt hij de Erftlandring in Kerpen een uitdagende kartbaan. "Leuke, maar zwaar. Vooral het gedeelte achterin met de lange stukken en het hoogteverschil", zei hij.

Didier Kreeft wint in Kerpen

Met het oog op het kampioenschap was zijn overwinning van zaterdag cruciaal. "Daarmee heb ik waarschijnlijk mijn leiding in het kampioenschap verder uitgebouwd. Er zijn nog twee races te gaan, de volgende is in Mariembourg", blikte Didier vooruit.

"Ik weet nog niet precies wat ik in daar kan verwachten, maar ik denk dat het wel goed zal gaan. Met mijn huidige vorm en de steun van mijn team ga ik er alles aan doen om de titel binnen te halen!"

Didier bedankt zijn vader en moeder, Koen de Meester, Bas Harting en Fusion Motorsport Benelux.

Didier Kreeft wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Kartcentrum Lelystad, Tinq, VDM Cars, Rev-Up, Grand Prix Radio, Q1905 en Voltino.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS