Formule 1

Helmut Marko onthult parallel universum: “Gesprekken met Fernando Alonso en Lando Norris”

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 september 2024 15:04

Lando Norris is al sinds jonge leeftijd opgenomen in het team van McLaren. Eerst als juniorcoureur en sinds 2019 als coureur in de Formule 1. Toch had zijn loopbaan er heel anders uit kunnen zien, onthuld Dr. Helmut Marko. De 81-jarige Oostenrijker deelt dat er een contract voor Norris klaar lag om te gaan racen voor Toro Rosso. Ook waren er zelfs nog kortstondige gesprekken met Fernando Alonso.

Helmut Marko Lando Norris

Ondanks hun relatief korte geschiedenis, rijden de Red Bull-teams Red Bull Racing en Racing Bulls (voorheen Toro Rosso en AlphaTauri) al twintig jaar in de Formule 1. Zo hebben ze al vele successen geboekt met Max Verstappen en won Sebastian Vettel ruim tien jaar geleden als vier kampioenschappen voor het team uit Milton Keynes.

In de Inside Line F1 Podcast, onthult Marko dat de Formule 1-wereld en heel anders uit had kunnen zien: "Voordat we races begonnen te winnen, ik denk misschien in 2008, hebben we met Fernando Alonso gepraat. Hij nam ons volgens mij niet serieus, dus dat verhaal ging niet door. We hebben wel serieuze gesprekken met Lando Norris gehad. Er lag al een contract klaar voor Toro Rosso in die periode, maar helaas kwamen ze erachter dat ze twee contracten hadden, waarvan één met een clausule. Dat stopte de samenwerking."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS