Formule 1

Oscar Piastri hoopvol na P3 in kwalificatie: "Grote taak om dit kampioenschap te winnen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 juli 2024 17:09

Oscar Piastri heeft voor een verrassende prestatie geleverd door zich als tweede te kwalificeren voor de Grand Prix van Hongarije. De jonge Australiër uit Melbourne liet tijdens de kwalificatiesessie op de Hungaroring zien dat hij niet te onderschatten is. Voordat Yuki Tsunoda door zijn crash voor een rode vlag zorgde, wist Piastri een imposante tijd neer te zetten. Zijn sterke optreden bezorgt McLaren een uitstekende uitgangspositie voor de race, met zowel Lando Norris als Piastri op de eerste startrij voor de Grote Prijs van Hongarije op het circuit nabij Mogyorod. Max Verstappen start achter de twee McLaren-coureur.

Oscar Piastri

Het is voor het eerst sinds de Italiaanse Grand Prix in 2012 dat McLaren een 1-2 scoort in de kwalificatie: "Dus ik ben erg blij", begint Oscar Piastri na de kwalificatie. "Als ik er twee honderdsten naast zit, denk je natuurlijk aan alle kleine dingen die beter kunnen, maar het is een geweldig resultaat voor het team”, denkt hij na over zijn eerste mogelijke pole position in de Formule 1.

“We hadden vrijdag een moeilijke dag, dus het was fijn om in VT3 er weer goed bij te zitten. De kwalificatie was niet eenvoudig, er moesten veel beslissingen worden genomen en om met beide auto's op de eerste rij te eindigen was een fantastisch resultaat. Ik vond de tweede ronde eerlijk gezegd best goed. Ik heb al gezien waar ik iets langzamer was en je denkt dat ik dit of dat iets beter had kunnen doen. Het is nog steeds een goede ronde en ik ben blij met mijn dag vandaag”, ging de McLaren-coureur verder.

"Er liggen veel punten op tafel. Natuurlijk wil ik aan de leiding komen, maar we hebben beide auto's op de eerste rij en we hebben een grote taak voor de boeg om dit kampioenschap als team te winnen", denkt Piastri nu al vooruit op de jacht naar het constructeurskampioenschap. Maar nu ligt de focus op de Grand Prix op de Hungaroring: “We zullen slim zijn. We hebben een erg snelle auto die dit weekend erg goed heeft gewerkt. We willen er één-twee van maken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS