Formule 1

Advies voor Sebastian Vettel om Schumacher te helpen bij F1-comeback

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 oktober 2024 14:43

Günther Steiner suggereert dat Sebastian Vettel Mick Schumacher zou moeten helpen bij zijn mogelijke terugkeer in de Formule 1 met Audi. De voormalig Haas-teambaas vergelijkt dit met de rol die Mark Webber speelt voor Oscar Piastri.

Sebastian VettelSebastian Vettel


Audi-chef Mattia Binotto heeft bevestigd dat Schumacher wordt overwogen voor een zitje in 2025. "We evalueren hem zeker. Ik heb hem ontmoet en gesproken, ik ken hem al lang van de Ferrari Driver Academy", aldus Binotto.

Steiner, die Schumacher na twee jaar bij Haas ontsloeg, ziet een mentor als cruciaal. "Er is maar één goed voorbeeld. Mark is voor mij de sleutel bij Oscar", legt Steiner uit. "Sebastian heeft ook alles meegemaakt. Hij zou een goede man zijn om Mick te helpen."

Schumacher en Vettel hebben een "speciale relatie" volgens de viervoudig wereldkampioen. De zoon van de F1-legende Michael Schumacher vroeg Vettel zelfs om advies voordat hij zijn WEC-rol bij Alpine aannam.

Steiner waarschuwt wel dat het moeilijk zal worden voor Schumacher om het Audi-zitje te bemachtigen. "Hij is nu bijna drie jaar weg en heeft geen tien seizoenen ervaring. Zijn twee jaar waren ook vrij middelmatig. Maar misschien is er nog een kans bij Sauber."

"Het zal moeilijk zijn om nog een plek te vinden", voegt Steiner toe. "Maar ik denk dat het goed voor hem zou zijn, want hij wil zich nog bewijzen. Als hij de kans krijgt, ben ik erg blij voor hem."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS