Formule 1

Jenson Button: Daniel Ricciardo heeft 'vrede' met Red Bull-exit

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 oktober 2024 07:00

Jenson Button heeft gehoord dat Daniel Ricciardo "vrede heeft" met zijn vertrek bij VCARB. De voormalig wereldkampioen F1 zegt zich nooit comfortabel te hebben gevoeld bij de mid-season rijderswissels van Red Bull.

DanielDaniel Ricciardo


Daniel Ricciardo werd na de Grand Prix van Singapore vervangen door Liam Lawson. Button vindt dat een coureur een volledig seizoen verdient om zich te bewijzen. "Het is ongebruikelijk, en ik heb het in mijn carričre nooit gezien, tenzij iemand elke race in de muur reed", aldus Button.

Button worstelt met Ricciardo's recente resultaten. "Ik vind het moeilijk, want hij is een uitzonderlijk talent. Om in de Red Bull te stappen en zo competitief te zijn tegen Sebastian Vettel en Max Verstappen was ongelooflijk.

Button speculeert over Ricciardo's toekomst: "Hij heeft zijn hele leven nog voor zich. Ik weet dat er zoveel te doen is na de Formule 1, leuke dingen die hij niet kon doen terwijl hij in F1 zat."

"Het doet altijd een beetje pijn als het niet je eigen beslissing is om te vertrekken - en hij zal die pijn nog een tijdje voelen - maar dan komt hij er overheen en komt het goed", voegde Button toe. "Hij heeft zo'n persoonlijkheid. Hij heeft zo'n carričre voor zich, of het nu in de racerij is of op tv, stand-up, wat het ook is, Daniel zal de route vinden die voor hem werkt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS