Formule 1

McLaren onthult speciale LIVERY in aanloop naar Amerikaanse Grand Prix: "Dit is echt next-level'

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 oktober 2024 04:01

Het Formule 1-team van McLaren heeft een speciale livery uit de doeken gedaan die zal worden gebruikt tijdens het aanstaande Grand Prix-weekend in Amerika. De leiders van het constructeurskampioenschap in de Formule 1 zullen dit weekeinde rondrijden in een auto met Google Chrome-thema. Deze kleurstelling werd al eens eerder gebruikt tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië in 2023, maar omdat de livery zo geliefd was maakt hij binnenkort een eenmalige comeback.



De speciale look van de McLaren-auto’s kenmerkt zich door de oranje kleur met zilveren accenten. In een filmpje op Twitter reageert coureur Oscar Piastri op de bijzondere uitgave van zijn wagen. “In Silverstone was het al cool, maar dit is echt next-level. Dit is cool, jullie gaan dit leuk vinden”, vertelde hij tegen de fans van de Britse renstal.



McLaren is overigens niet het enige team met een speciale livery in Austin. Alpine en Haas zijn eveneens met unieke concepten op de proppen gekomen. De laatstgenoemde equipe heeft een andere kleurstelling om hun thuisrace te vieren, en het team van Alpine heeft een iets bijzonders bedacht ter ere van de nieuwe Indiana Jones-game die eind dit jaar uitkomt op XBOX, een van de partners van Alpine.

Wel of geen bijzondere livery’s, feit is dat de strijd om het wereldkampioenschap Formule 1 in volle vaart doorgaat. Met nog zes races te gaan leidt Red Bull-coureur Max Verstappen de dans in de strijd om de individuele titel, hij heeft een voorsprong van 52 punten ten opzichte van McLaren-coureur Lando Norris. In het constructeurskampioenschap zijn de rollen omgedraaid: daar heeft McLaren 41 punten meer dan Red Bull. De Grand Prix van Amerika op het Circuit of the America’s in Austin, Texas gaat zondag om 21:00 uur van start.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS