Formule 1

Carlos Sainz reageert cryptisch op Binotto's uitspraken over Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 oktober 2024 10:54

Carlos Sainz heeft terughoudend gereageerd op de recente uitspraken van Mattia Binotto over Lewis Hamilton. De voormalig Ferrari-teambaas stelde dat hij Hamilton niet zou hebben aangetrokken als hij nog de leiding had.

Carlos SainzCarlos Sainz


Binotto verklaarde aan Corriere della Sera: "Nee, ik zou hem niet hebben aangetrokken. Maar hij deed er goed aan om naar Ferrari te gaan, ik ben het eens met zijn beslissing." Binotto meent dat Charles Leclerc de spil zou moeten zijn in Ferrari's titelambities.

Toen Sainz om een reactie werd gevraagd, antwoordde hij cryptisch: "Binotto zegt dat hij Lewis niet zou hebben aangetrokken? Ik bemoei me daar niet mee. Ik houd mijn mening voor mezelf en zal je mijn mening ooit eens tijdens een diner vertellen."

Sainz, die volgend jaar naar Williams vertrekt, is positief over het toekomstige duo bij Ferrari: "Hamilton en Leclerc zijn twee geweldige coureurs, ik weet zeker dat ze een goede tijd zullen hebben."

De Spanjaard hoopt nog een laatste overwinning voor Ferrari te behalen: "Mijn hoofd is steeds meer gemotiveerd door het Williams-project, maar ik wil nog een race winnen voordat ik afscheid neem van Ferrari. Van de resterende grands prix zijn Mexico en Las Vegas de races waar ik de beste kansen heb om nog een keer te winnen."

"Tot het einde van het jaar, wat er ook voor nodig is, moeten we goed eindigen, met podiumplaatsen of een overwinning", voegde Sainz toe. "Nu is mijn hoofd bij Ferrari en daarna wil ik hetzelfde of zelfs meer doen met mijn nieuwe team."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS