Formule 1

Helmut Marko maakt grapje over toekomst Verstappen bij Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 oktober 2024 05:02

Helmut Marko heeft in een interview met Motorsport-Magazin gesproken over de toekomst van Max Verstappen bij Red Bull, met name richting 2026 wanneer nieuwe motorreglementen worden geďntroduceerd.

Max Verstappen


Marko zegt: "Iedereen weet dat contracten van toprijders exit-clausules hebben die vooral gebaseerd zijn op prestaties. Voorlopig zien we er goed uit, gebaseerd op de informatie die we hebben."

Hij waarschuwt echter: "Maar bij zo'n nieuw project kunnen dingen als de batterij en de brandstof echt game-changers zijn, dus het is moeilijk te zeggen waar we staan."

Over een mogelijk vertrek van Verstappen grapt Marko: "Ik denk niet dat Verstappen dan nog in mijn kantoor zal zijn, hij zou in een andere auto zitten."

Marko spreekt ook over Red Bulls huidige problemen: "Op een gegeven moment namen we een verkeerde afslag. Dat werd een tijdje gecamoufleerd door Verstappens buitengewone talent, maar uiteindelijk kon hij het niet volhouden."

Hij ziet echter verbetering: "Monza was het dieptepunt. Maar in Baku ging het iets beter, en Singapore was een duidelijke verbetering."

Verstappen leidt nog steeds het rijderskampioenschap met 52 punten voorsprong op Lando Norris, maar Red Bull is de leiding in het constructeurskampioenschap kwijtgeraakt aan McLaren met een achterstand van 41 punten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS