Formule 1

Niet eens met Christian Horner! McLaren-engineer ontkent 'slechte gewoonten' Daniel Ricciardo

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 oktober 2024 18:14

Een McLaren-engineer is het oneens met Christian Horner over de vermeende 'slechte gewoonten' die Daniel Ricciardo zou hebben opgedaan bij het team. Tom Stallard, race-engineer en director of human performance bij McLaren, spreekt Horners bewering tegen.

Daniel Ricciardo Daniel Ricciardo, gewezen F1-coureur


Horner stelde eerder dat Ricciardo bij zijn terugkeer naar Red Bull 'gewoonten had opgepikt die we niet herkenden'. Stallard reageert: "Ik ben het daar niet mee eens. Daniel bestuurde de auto zeer normaal. Onze auto vereiste juist enkele zeer specifieke acties, vooral rond de instuurmoment van de bocht."

Stallard: "Ik denk niet dat hij het team verliet met slechte gewoonten. Hij leerde zich aan te passen aan onze auto, en duidelijk had Red Bull op dat moment iets anders nodig."

Stallard reflecteert ook op Ricciardo's tijd bij McLaren: "Werken met Daniel was geweldig omdat hij gewoon een heel fijne vent is. Het is bekend dat we niet bereikten wat we wilden bereiken met hem bij McLaren."

"Er waren momenten waarop hij de auto onder de knie kreeg, zoals in Monza 2021. Maar onze auto had een andere rijstijl nodig dan de auto's waarin hij eerder succesvol was, en hij worstelde om zich aan te passen", legt Stallard uit. "Het belangrijkste is dat Daniel, toen hij hier was, altijd erg positief was, altijd erg ondersteunend naar het team", zei hij lovend over Daniel Ricciardo.

"Het was moeilijk voor ons allemaal dat we samen niet konden bereiken wat we wilden bereiken", concludeert Stallard.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS