Formule 1

Mercedes laat 2024 voor wat het is – Toto Wolff: “Momentum opbouwen voor 2025”

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 oktober 2024 08:12

Mercedes arriveert dit weekend op het Circuit of The Americas met een duidelijke missie: de laatste races van het seizoen benutten om momentum op te bouwen voor 2025, dat is het doel voor de Duitsers De titels, daar hoeft Mercedes dit jaar niet meer op te rekenen, maar er zijn nog volop kansen om sterke resultaten neer te zetten en deze mee te nemen naar volgend jaar. Mercedes-teambaas Toto Wolff hoopt met de nieuwe upgrades mooie stappen te zetten.

Mercedes F1 Toto Wolff

Wolff legt uit dat het team hard heeft gewerkt sinds de laatste race in Singapore om hun prestaties te verbeteren en het gat richting met McLaren, Red Bull en Ferrari te dichten. Het hobbelige oppervlak en het technische karakter van het circuit in Austin bieden veel uitdagingen voor de auto’s en de coureurs, wat voor Mercedes een mooie gelegenheid is om de nodige data te verzamelen voor de toekomst.

Wolff kijkt met smart uit naar de start van deze eindsprint: "Dit weekend markeert het begin van een intense periode met zes races in de komende acht weken", aldus Wolff in een persbericht van Mercedes. "Hoewel we niet strijden om de kampioenschappen, is er nog genoeg om voor te vechten. Ons doel is om het seizoen sterk af te sluiten, momentum op te bouwen voor 2025 en Lewis op de best mogelijke manier afscheid laten nemen. We brengen ons laatste updatepakket naar Texas en willen de kloof naar voren dichten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS