Formule 1

Sergio Perez kijkt uit naar hervatting F1-seizoen in Austin: 'We hebben een aantal wijzigingen doorgevoerd"

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 oktober 2024 12:45

Voor Sergio Perez breekt er een bijzondere periode van het seizoen aan. Hoewel de Red Bull-coureur pas volgende week echt zijn thuisrace rijdt, de heren coureurs strijken dan neer in Mexico, kijkt de 34-jarige ook ontzettend uit naar het aanstaande F1 Grand Prix-weekend in Texas. De zesvoudig racewinnaar vertelt over zijn verwachtingen voor zijn verwachtingen in aanloop naar de Grote Prijs van Amerika.



Na vier weken relatieve radiostilte barst de Formule 1-actie op de baan dit weekend eindelijk weer los. De pauze heeft, wat Perez betreft lang genoeg geduurd. “Het voelt alsof we lang niet hebben geracet! Het is leuk om terug te zijn en af te reizen naar een van mijn favoriete races van het seizoen. Austin voelt als een thuisrace voor mij en de support is heel fijn. Ik heb hard getraind in Mexico en regelmatig contact gehad met het team”, blikt de man uit Guadalajara vooruit.

Er staat de coureurs een chaotische driedaagse te wachten, aangezien er ook een sprintrace zal worden afgewerkt. De teamgenoot van Max Verstappen erkent dat dat moeilijkheden met zich meebrengt, maar hij heeft tegelijkertijd veel vertrouwen in de capaciteiten van zijn team. “Omdat het een sprintrace is, is het lastig om de auto goed af te stellen omdat we maar een trainingssessie hebben. Maar dan komt het teamwork om de hoek kijken en daar blinken we in uit!”

Het is alweer van april geleden dat Checo een podiumplaats behaalde in de Formule 1, destijds werd hij derde tijdens de Grand Prix van China. Sindsdien kenmerkt Perez’ seizoen zich door wisselvalligheid. De gelouterde coureur hoopt op beterschap in Amerika. “In Austin willen we beter voor de dag komen met de auto. Tijdens de break hebben we een aantal wijzigingen doorgevoerd en we zullen zien hoe competitief we zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS