Formule 1

Pérez gewaarschuwd voor 'probleem' met Lawsons F1 2025-auditie

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 oktober 2024 17:08

Sergio Pérez is gewaarschuwd dat hij zichzelf 'geen dienst bewijst' met zijn huidige vorm, vooral nu er een nieuwe gegadigde voor zijn Red Bull-stoeltje is in de vorm van Liam Lawson.

Sergio PérezSergio Pérez


Lawson keert terug bij VCARB voor de laatste zes races, nadat Daniel Ricciardo werd vervangen. De Nieuw-Zeelander heeft nu zes races om zijn Formule 1-toekomst veilig te stellen, mogelijk zelfs bij Red Bull.

Timo Glock waarschuwt dat er 'een probleem zal zijn' als Lawson goed presteert: "Als het zo doorgaat tot het einde van het jaar en Lawson goede prestaties levert, dan zal dat een kwestie worden."

Pérez ontkende recent geruchten over zijn pensioen, maar Glock stelt dat zijn prestaties doorslaggevend zullen zijn: "Als hij goed presteert, is er geen reden om hem te vervangen. Maar als hij blijft rijden zoals hij tot nu toe heeft gedaan, doet hij zichzelf geen plezier."

Pérez' prestaties zijn ook cruciaal voor Max Verstappens titelstrijd tegen Lando Norris. Glock: "McLaren heeft duidelijk het voordeel omdat Piastri altijd op hetzelfde niveau zit en hij nu Norris moet ondersteunen vanuit het team. Bij Pérez is het de ene keer zo, de andere keer anders. Verstappen kan niet op hem rekenen."

Red Bull wil ook de leiding in het constructeurskampioenschap heroveren, die ze in Baku aan McLaren verloren. Het verschil is opgelopen tot 41 punten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS