Formule 1

Lewis Hamilton geeft tekst en uitleg over 'matig' optreden: “Iedereen werkt hard aan verbeteringen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 augustus 2022 07:45

Lewis Hamilton eindigde de afgelopen vijf races al op het podium en verkeerd in een zeer sterke vorm. De Brit kwalificeerde zich in een moeilijke Belgische kwalificatie op de zevende positie, maar door gridstraffen van onder andere Max Verstappen en Charles Leclerc mag de Britse wereldkampioen de race van zondag als vierde aanvangen, naast zijn voormalig teamgenoot Fernando Alonso.

Lewis Hamilton

Het seizoen begon moeizaam voor Mercedes, maar de laatste paar races gaat het steeds beter en eindigen ze met grote regelmaat op het podium. In Spa leek het allemaal wat minder te gaan, maar door de straffen valt het allemaal mee. Hamilton blikt terug op de kwalificatie: “Iedereen werkt hard aan verbeteringen en we kwamen hier heel optimistisch dat we het gat gaan dichten, dus 1,8 seconden achterstand is een echte schop onder de tanden, maar het is wat het is. Dit is een auto waar we nog steeds mee worstelen en ik zal hem aan het eind van het jaar zeker niet missen.”

“De andere twee teams voor ons zitten in een andere competitie en we kunnen er niet op blijven vertrouwen dat ze eraf vallen. We moeten ons hergroeperen en ervoor zorgen dat de auto van volgend jaar is waar we hem nodig hebben, en we zullen ons best doen met wat we hebben voor de rest van het seizoen. We waren een beetje te slepend en de aero-balans door de bochten was niet stabiel, dus het is erg moeilijk om daar omheen te werken, maar we zullen ons best doen voor morgen. Wetende hoe hard iedereen werkt, ben ik ontdaan voor het team omdat we alles geven, maar het zijn de fundamenten van deze auto - soms is het goed, soms is het echt slecht.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS