Formule 1

Pierre Gasly was in shock na vertrek bij Red Bull: "Niet wat ze me verteld hadden"

Uitgegeven door Bart • 29 augustus 2019 17:31

In de zomerbreak besloot Red Bull om Pierre Gasly om te ruilen met Alexander Albon. De Fransman werd overklast door zijn teamgenoot Max Verstappen en kon zijn draai nooit echt vinden. De teamleiding besloot dat het begin van de vakantie het juiste moment was om de wissel aan te kondigen. Bij de laatste Grand Prix in Hongarije had Red Bull-teambaas Christian Horner nog aangegeven dat Gasly tot het einde van het jaar in de auto zou zitten.

Pierre Gasly


Gasly hoorde het nieuws van zijn vertrek in de ochtend voordat het nieuws openbaar gemaakt werd. "Ik hoorde het om 8:42 en was natuurlijk best wel in shock", zegt Gasly in gesprek met Motorsport.com. "Ik was teleurgesteld omdat dit niet was wat ze me in Boedapest verteld hadden. Ik zou tot het einde van het jaar in de auto zitten."

Gasly weet zelf niet wat Red Bull op andere gedachten heeft gebracht. "Maar dat heeft ook weinig zin, de beslissing wordt er niet ineens door teruggedraaid. Of ik het nu begrijp of niet, dat verandert de situatie niet. Ik heb er weinig tijd aan gespendeerd om daarover na te denken."

"Het enige dat ik kan doen is negen races bij Toro Rosso mijn uiterste best doen", weet Gasly die 63 WK-punten scoorde tegenover de 181 van Verstappen. "Natuurlijk waren er dingen die ik beter kon doen, ik ben zelf deels verantwoordelijk hiervoor, net als iedereen binnen het team. Veel ging al beter dan in het begin van het seizoen, maar dit is niet het juiste moment om daarover te praten. Ik heb er veel van geleerd en dat kan ik meenemen naar de rest van het seizoen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS