Formule 1

Liam Lawson maakt zich op voor eerste race op Circuit of The Americas: “Kan niet wachten!”

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 oktober 2024 20:01

Liam Lawson maakt zich op voor zijn eerste race op het Circuit of The Americas. De Nieuw-Zeelander vervangt Daniel Ricciardo voor de rest van het seizoen en is officieel coureur voor Racing Bulls. Lawson kijkt uit naar zijn eerste Grand Prix van het seizoen.

Liam Lawson COTA VCARB

Lawson, die al eerder als reserve aanwezig was bij het circuit, is enthousiast over de mogelijkheid om voor het eerst op het Amerikaanse circuit te racen. De 5,5 kilometer lange baan staat bekend om zijn uitdagende lay-out, met snelle bochtencombinaties en flinke hoogteverschillen, iets waar Lawson naar uitkijkt.

Vorig jaar reed Lawson al een handvol races na een blessure van Ricciardo. Ditmaal vervangt hij de Australiër door de tegenvallende prestaties van de voormalig teamgenoot van Max Verstappen.
Het Racing Bulls-team heeft de verwachtingen hooggespannen voor hun coureur. Hoewel Lawson de baan nog niet eerder heeft verkend in een raceauto, heeft hij uitgebreid tijd doorgebracht in de simulator in Faenza om zich voor te bereiden.

"Ik ben heel enthousiast voor Austin en om in de RB VCARB 01 te rijden", zei Lawson opgetogen in een persbericht van zijn team. "Ik heb de baan al vaak in de simulator verkend en het heeft een geweldige lay-out. Ik kijk er echt naar uit om er eindelijk te racen en ik kan niet wachten om samen met het team te werken om de best mogelijke resultaten te behalen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS