Formule 1

Max Verstappen moet voorzichtig zijn met 'Button-scenario' in titelstrijd: "Echt een mijnenveld"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 oktober 2024 05:02

Max Verstappen staat voor een vergelijkbare uitdaging als Jenson Button in 2009, nu McLaren de overhand lijkt te krijgen in het huidige seizoen.

Max VerstappenMax Verstappen


Net als Brawn GP in 2009 ziet Red Bull zijn dominantie afnemen naarmate het seizoen vordert. McLaren, met Lando Norris, speelt nu de rol die Red Bull en Sebastian Vettel destijds hadden.

Jenson Button waarschuwt voor de mentale uitdaging die Verstappen te wachten staat: "Ik heb in Max' situatie gezeten, waar de auto niet presteert zoals eerder in het seizoen. Iemand jaagt je op, en dat is moeilijk."

Button benadrukt het gevaar als Verstappen onder druk gaat rijden op een manier die niet natuurlijk voor hem is: "Het is zeker niet Max' stijl om voorzichtig te zijn. Maar het probleem komt als de auto niet competitief genoeg is in de kwalificatie."

Verstappen moet volgens Button voorzichtig zijn, maar niet té voorzichtig: "Zodra je iets voorzichtiger wordt, beginnen de problemen. Want niemand anders is voorzichtig, en jij hebt één auto die voorzichtig is en alle anderen om je heen niet - dus het is echt een mijnenveld."

"Deze sport is zo'n mentaal spel", voegt Button toe. "Het heeft mijn prestaties in het verleden geschaad door mijn hoofd niet op de juiste plek te hebben, vooral toen ik om het kampioenschap vocht."

Met nog zes Grands Prix en drie sprintraces te gaan, en McLaren die steeds sterker wordt, zal Verstappen zijn mentale weerbaarheid moeten tonen om zijn vierde opeenvolgende titel veilig te stellen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS