Formule 1

Fred Vasseur verliest de moed niet en wil dat Ferrari hard pusht de laatste zes 2024-Grands Prix

Uitgegeven door Peter Vader • 17 oktober 2024 04:02

Feitelijk ligt het rijders- en constructeurskampioenschap op dit moment rekenkundig nog open en hoe moeilijk het ook is voor Ferrari, Vasseur wil de witte vlag nog niet hijsen. De 75 punten die Ferrari scheiden van de top in het kampioenschap zijn best veel, maar toch wil de Franse Ferrari-teambaas Frederic Vasseur niet opgeven. “De intense seizoensfinale begint met de race in Austin, bestaande uit zes races georganiseerd in twee hattricks in slechts acht weken. Wat ons betreft willen we op de snelle bochten van dit circuit de kwaliteit verifiëren van wat we de voorgaande races al hebben gerealiseerd. " Dit is het uitgangspunt van Fred Vasseur bij aanvang van het Grand Prix weekend in Austin (USA).

Frederic Vasseur F1 Ferrari

“We mogen niet vergeten dat dit weekend ook de thuisvoorbereiding voor aankomst op het circuit bijzonder belangrijk zal zijn. Sterker nog, het Sprint - format is terug en dat betekent dat we nog één vrije training zullen hebben voordat we zaterdag aan de kwalificatie beginnen voor de race van honderd kilometer"

Austin kan zeker een uitstekende proeftuin zijn voor het evalueren van het werk dat er in Maranello de afgelopen weken is verricht. Fred Vasseur: “Charles en Carlos hebben zich goed voorbereid en het team is enthousiast en zoals altijd zullen we ons op onszelf concentreren om het beste uit het pakket dat tot onze beschikking staat, mee naar huis te nemen. We moeten alles geven, want de waarden op het veld liggen heel dicht bij elkaar en alles ligt nog open op de ranglijst ”, aldus de Fransman.

Het zal lastig zijn om een in uitstekende vorm verkerend McLaren bij te houden, maar meteen opgeven is een nederlaag. En Fred Vasseur heeft keer op keer bewezen dat vechten iets is waar hij goed in is.

Ferrari F1 GP Austin COTA



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS