Formule 1

Alle focus ligt op de start van de Nederlandse GP – Oscar Piastri: “Hopen bij de start plekken goed te maken”

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 augustus 2024 08:01

Oscar Piastri had gehoopt op meer in de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland op het circuit van Zandvoort. De jonge McLaren-coureur zette sterke tijden neer in de eerste twee kwalificatiesessies, maar kon in Q3 niet zijn volledige potentieel laten zien. Piastri eindigde op de derde plaats, net achter teamgenoot Lando Norris en Red Bull-coureur Max Verstappen.

Oscar Piastri Max Verstappen Formule 1 Zandvoort

In Q1 en Q2 was Piastri bijzonder snel en leek hij onderweg naar de pole position, wat hem uiteindelijk een plek in Q3 opleverde. Hoewel hij in de laatste kwalificatieronde zijn eerste sector goed afwerkte, was het tweede deel van zijn ronde niet zoals gehoopt. "De eerste helft van de laatste ronde was behoorlijk goed, maar daarna zakte het wat in", gaf Piastri aan in een persbericht van McLaren.

Hoewel hij tevreden is met zijn snelheid gedurende het weekend, voelt Piastri een teleurstelling dat hij niet op de eerste rij start. "Ik ben een beetje teleurgesteld dat ik niet op de eerste rij sta", gaat de enkelvoudig Grand Prix-winnaar verder. Desondanks kijkt de Australiër uit naar de race en gelooft hij dat zijn McLaren een sterke raceauto is: “Laten we hopen dat we bij de start wat plekken kunnen goed maken”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS