Formule 1

Charles Leclerc geeft schoorvoetend toe: "We liggen qua tempo nog ver achter op onze concurrenten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 augustus 2024 09:01

Charles Leclerc wist zich te kwalificeren op de zesde plaats voor de Grand Prix van Nederland. Hoewel de Monegask erkent dat Ferrari niet het tempo had om vooraan mee te doen, is hij tevreden met zijn prestatie. Leclerc legt de focus nu op het scoren van zoveel mogelijk punten in de lange race van zondag.

Charles Leclerc Ferrari Zandvoort

Na een uitdagende vrijdag, waarin Ferrari moeite had om het juiste tempo te vinden op het circuit van Zandvoort, ging Leclerc vol vertrouwen de kwalificatie in. Ondanks de kleine marges in Q1 en Q2, kwam hij in Q3 niet verder dan de zesde positie: "We wisten dat het een zware kwalificatie zou worden en we hebben het maximale eruit gehaald met P6, maar dat bevredigt ons niet", begint Leclerc na de sessie. "We liggen qua tempo nog ver achter op onze concurrenten en we werken dag en nacht als team om dat gat te dichten."

Voor de race op zondag heeft Leclerc een duidelijk doel voor ogen: zijn positie verdedigen en zoveel mogelijk punten scoren. "Het doel voor de race is om onze positie te behouden en zoveel mogelijk punten mee naar huis te nemen", voegde hij toe. Met het smalle en bochtige karakter van het Zandvoort-circuit, weet Leclerc dat het een zware race zal worden, maar hij is vastberaden om het maximale uit zijn auto te halen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS