Formule 1

Concurrentie wil strijd met Max Verstappen wel aangaan: "Max weet nog vrij weinig van mij"

Uitgegeven door Bart • 12 juli 2024 10:30

Oscar Piastri kruipt in het kielzog van Lando Norris mee naar de kop van de Formule 1. McLaren presteert dit jaar sterk en maakt het Max Verstappen meer dan lastig. Waar onze landgenoot weinig heeft aan teamgenoot Sergio Perez, werken Piastri en Norris goed met elkaar en het team samen.

Max Verstappen


In de WK-stand Red Bull met 373 punten al 71 punten voor op Ferrari en 78 punten voor op McLaren. Toch heeft Piastri het idee dat het nog niet beslist is. "Het helpt ons dat Pérez matig scoort", zegt Piastri in een interview met de NOS. "Max moet het in zijn eentje doen. Het helpt om twee auto's voorin te hebben. Dat biedt kansen en levert veel punten op."

Piastri had niet verwacht dat McLaren zo dicht in de buurt van Red Bull zou komen. "We wilden het gat met Red Bull dichten, maar mikten op het eind van het seizoen. Vooral in langzame bochten hebben we veel terrein gewonnen. Red Bull heeft juist iets meer tegenwind. Ze komen op langzamere circuits met kerbstones iets minder uit de verf."

De 23-jarige Australiër wil nog lang in de F1 blijven rijden. "Je hebt tegenvallers en dips nodig om beter te worden. Om te pieken moet je leren van de dalen. Dat vergt tijd. Ik strijd tegen ervaren coureurs. Lando is met 24 jaar een van de jongsten, maar heeft al vijf jaar F1-ervaring."

Strijden met Verstappen is wat Piastri graag wil. "Ik ben hem op de baan weinig tegengekomen, omdat hij zo domineert. Ik weet dat hij stevig knokt, maar daar deins ik niet voor terug. Ik wil iedereen verslaan. Max weet nog vrij weinig van mij. Dat kan in mijn voordeel uitpakken."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS