Formule 1

Esteban Ocon over uitdagend Zandvoort: "Fouten zijn niet toegestaan!"

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 augustus 2024 13:00

Esteban Ocon blikt vol enthousiasme vooruit naar de terugkeer op het circuit van Zandvoort voor de eerste race na de zomerstop. De Franse Alpine-coureur benadrukt de unieke sfeer die de Dutch Grand Prix zo speciaal maakt.

Esteban Ocon

"De eerste race na een break voelt altijd goed en de energie die de Nederlandse fans naar het weekend brengen is gewoon ongelooflijk”, begint Ocon in zwijmelend in een persbericht van zijn team. "Het kan je als coureur echt motiveren."

Zandvoort is een circuit dat volgens Ocon om uiterste concentratie vraagt, met zijn krappe bochten en hoge snelheid. Misschien wel een soort Singapore of Monaco zonder muren: "Het circuit is een uitdaging op zich, er is weinig ruimte voor fouten, dus je moet op elk moment scherp zijn,” legt hij uit. "Inhalen is hier bijna onmogelijk, dus kwalificatie zal cruciaal zijn om het meeste uit het weekend te halen."

Met zijn focus op precisie en het belang van kwalificatie, maakt Ocon duidelijk dat er in Zandvoort geen ruimte is voor missers. "Elke fout kan je weekend ruïneren, dus het wordt spannend,” voegt hij toe. Ocon is vastberaden om zijn terugkeer op het technische circuit tot een succes te maken, in de hoop de Nederlandse fans te verrassen met opnieuw een sterk resultaat.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS