Formule 1

Spannende tweede seizoenshelft voorspeld door Hamilton: "Als we zo kunnen blijven presteren, dan..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 augustus 2024 14:00

Lewis Hamilton verwacht een opwindende tweede helft van het Formule 1-seizoen 2024, nu verschillende teams in staat blijken om races te winnen. De competitie is aanzienlijk dichter bij elkaar gekomen vergeleken met Red Bulls dominantie in 2023.

Lewis Hamilton en Charles Leclerc F1


Hamilton, die onlangs zijn eerste overwinning sinds eind 2021 behaalde, is enthousiast over de huidige stand van zaken in de sport. "Het is echt fantastisch voor de sport om zulke hechte teams en coureurs te hebben", zei hij tegen de media.

De Brit sluit echter een verrassende titelstrijd uit in zijn laatste jaar bij Mercedes voordat hij naar Ferrari vertrekt. "Nee. Dat zou te hoog gegrepen zijn", aldus Hamilton. Toch blijft hij optimistisch over de prestaties van zijn team: "Als we zo kunnen blijven presteren als de laatste paar races, wat fantastisch was... Als we onze weekenden wat beter kunnen beginnen, kunnen we hopelijk doorgaan.”

George Russell, die bij Mercedes blijft, kijkt al vooruit naar 2025. Hij ziet de tweede helft van dit seizoen als een opbouw naar volgend jaar. "Als je nu naar de concurrentie kijkt, is er geen reden waarom we niet kunnen vechten", stelt Russell.

De verhoogde competitie tussen teams zoals Red Bull, Ferrari, McLaren en Mercedes
belooft een spannende strijd voor de rest van het seizoen. Hamilton: "Het wordt een geweldige tweede seizoenshelft".

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS