Formule 1

Valtteri Bottas klaar voor comeback: “Zandvoort is een echt coureurscircuit”

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 augustus 2024 12:32

Valtteri Bottas keert terug naar de Formule 1 na een verfrissende zomerstop, klaar om het tweede deel van het seizoen af te trappen met de Grand Prix van Nederland. Met hernieuwde energie en focus kijkt de Sauber-coureur uit naar de uitdaging die het iconische circuit van Zandvoort biedt.

Valtteri Bottas Zandvoort
Bottas in 2009 tijdens de Masters of Formula 3 in Zandvoort 2009

"De zomerpauze was goed, een kans om de batterijen weer op te laden, te trainen en zowel lichaam als geest te resetten”, vertelt Bottas in een persbericht van zijn team. “Ik voel me opgeladen en klaar om het tweede deel van het seizoen aan te gaan, te beginnen met Zandvoort.”

Zandvoort, met zijn unieke bochten en snelle secties, is voor Bottas een speciaal circuit. Zijn eerste ervaring op dit circuit kwam in 2009, tijdens de Masters of Formula 3, die hij direct won: “Dit circuit is echt iets bijzonders: een echt coureurscircuit dat uitdagend is met de gebankte bochten en hoge snelheden. De Nederlandse fans zorgen voor een ongelooflijke sfeer, en het is altijd een plezier om voor zo’n gepassioneerd publiek te racen.”

Bottas benadrukt het belang van een goede kwalificatie op dit circuit. "Kwalificatie is hier heel belangrijk, dus we zullen vanaf het begin alles geven om ons potentieel te maximaliseren. We zullen alles op alles zetten om de prestaties te vinden waar we naar op zoek zijn en hopelijk dit weekend een comeback te maken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS