Karting • GK4 Kartseries

Didier Kreeft maakt titelstrijd GK4 Kart Series extra spannend met klinkende overwinning!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 augustus 2024 10:39

EINDHOVEN - Didier Kreeft heeft zijn status van titelkandidaat in de GK4 Kart Series zaterdag in Eindhoven extra kracht bijgezet. Het twaalfjarige karttalent uit Blaricum snelde op circuit De Landsard overtuigend naar de winst in de IAME X30 Junior-klasse.

Didier Kreeft

Hij had er hard voor moeten werken, bekende Didier, maar uiteindelijk ging hij ‘gewoon’ met de overwinning aan de haal. Tijdens de vorige ronde van het kampioenschap, in Mariembourg, was hij in de finale al tweede geworden, nu eindigde hij dus nog een treetje hoger.

“Ik heb veel gestreden met Stig (De Rademaeker, red.). Hij probeerde me in te halen, maar ik ging langs de buitenkant. Dat was goed. Daarna gewoon naar P1”, blikte Didier tevreden terug. “Ik was in de finale op P4 gestart. Ik had daardoor wel het vertrouwen in een podiumplaats, maar ik wist niet of ik ging winnen.”

Maar zie: Didier reed al snel op de eerste plek. “Dat was in bocht twee in het begin van de race. Dus toen ging ik maar voor de overwinning.” En warempel, de coureur van topteam Fusion Motorsport Benelux behield zijn leidende positie en snelde zo als eerste voorbij het zwart-wit geblokt.

Dat hij in de finale zo snel voor de dag kwam was niet echt onverwacht. Hoewel zijn resultaten in de eerste twee races - vijfde en vierde respectievelijk - niet waren wat Didier ervan verwacht had, gaven zij niet de juiste verhoudingen weer. De Noord-Hollander was die races namelijk als eerste en tweede gefinisht, maar in beide heats haalde hij de finish met een ingeklikte bumper. Dat betekende twee keer vijf strafseconden en dus een lagere klassering.

Didier Kreeft

Didier wist voor de finale dus heel goed dat zijn snelheid dik in orde was. Dat was die ook het hele weekeinde al geweest. “In de trainingen was ik goed, ook in de regen. De kwalificatie ging ook goed. Ik reed de sessie alleen (niet in een groepje, red.) en pakte P2. Dat ik dan de finale win, is wel heel lekker.”

Daarmee trok hij zijn opwaartse lijn door. Zelfvertrouwen heeft hij in ieder geval genoeg om ook in de komende GK4-wedstrijden top te presteren. “Ik ga voor het kampioenschap. Ik rijd voor een topteam heb een goede monteur in Koen de Meester en we hebben goede motoren van Bas Harting”, somde Didier genoeg redenen op om met een positief gevoel de komende GK4-wedstrijd in te kunnen gaan.

Behalve in de GK4 Kart Series komt de talentvolle coureur dit seizoen ook uit in het IAME Benelux-kampioenschap en de Euro Series. Een druk programma dus, maar Didier geniet ervan. “Het gaat goed, hopelijk kan ik ook in de andere kampioenschappen het podium halen!”

Didier bedankt zijn vader en moeder, Koen de Meester, Bas Harting en Fusion Motorsport Benelux.

Didier Kreeft wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Kartcentrum Lelystad, Tinq, VDM Cars, Q1905, Rev-Up, Grand Prix Radio en Voltino.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS