Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Harry King start voor het eerst dit seizoen vanaf pole position; Larry ten Voorde teleurgesteld vanaf P11

Uitgegeven door Peter Vader • 20 juli 2024 17:43

Een jaar geleden won Harry King de Porsche Mobil1 Supercup-race op de Hungaroring. De Engelsman zal de vijfde ronde van dit seizoen op zondag 21 juli 2024 om 12:05 uur CEST, vanaf pole position starten. Tijdens de kwalificatie op het Formule 1-circuit nabij Boedapest versloeg hij Supercup-nieuwkomer Kas Haverkort aan het stuur van de Porsche 991 GT3 Cup van team BWT Lechner. De Nederlander rijdt voor Uniserver van Team GP Elite.

Porsche Mobil 1 Supercup, Boedapest, Hongarije, Foto 1, Harry King

Marvin Klein zette de snelste ronde neer van de Supercup-kwalificatiesessie. De Fransman van Schumacher CLRT zal echter niet vanaf pole position starten: een penalty na de kwalificatie van de stewards zette hem drie posities op de grid terug. De raceofficials besloten dat Klein een andere deelnemer had gehinderd tijdens zijn kwalificatiepoging. Daardoor ging de pole position naar Harry King, de winnaar van de Supercup-race van vorig seizoen op de Hungaroring. Kas Haverkort, leider van het Rookie-klassement in de Porsche Mobil 1 Supercup, zal de race starten naast de huidige overall runner-up. De Nederlander vierde vier weken geleden een overwinning in de Porsche Carrera Cup Deutschland op het Hongaarse Grand Prix-circuit. De Nederlander Huub van Eijndhoven (Uniserver van Team GP Elite) en Klein zullen op de tweede startrij verschijnen voor de Supercup-race van zondag. De race vindt plaats vlak voor de Formule 1 Grand Prix van Hongarije.

Daarentegen was Larry ten Voorde, de meest dominante coureur van dit seizoen tot nu toe met vier overwinningen op rij, bitter teleurgesteld. De Nederlander rijdt voor het Schumacher CLRT-team en begint de race uitsluitend vanaf P11. De snelste kwalificatieronde van de tweevoudig Supercup-kampioen werd geschrapt vanwege het overschreiden van de baanlimieten.

Startopstelling, ronde 5 Porsche Mobil 1 Supercup, Boedapest (HU):
1. Harry King (VK/BWT Lechner Racing)
2. Kas Haverkort (NL/Uniserver door Team GP Elite)
3. Huub van Eijndhoven (NL/Uniserver bij Team GP Elite)
4. Marvin Klein (F/Schumacher CLRT)
5. Keagan Masters (ZAF/Ombra)
6. Mathys Jaubert (F/Martinet van Alméras)

Klik hier voor de startopstelling, ronde 5 Porsche Mobil 1 Supercup, Boedapest (HU)

Porsche Mobil 1 Supercup, Boedapest, Hongarije, Foto 2 Kas HaverkortKas Haverkort

Porsche Mobil 1 Supercup, Boedapest, Hongarije, Foto 3

Porsche Mobil 1 Supercup, Boedapest, Hongarije, Foto 4 Huub van EijndhovenHuub van Eijndhoven
Porsche Mobil 1 Supercup, Boedapest, Hongarije, Foto 5 Larry ten VoordeLarry ten Voorde

Porsche Mobil 1 Supercup, Boedapest, Hongarije, Foto 6 pitstraat

Foto's: Porsche Newsroom



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS