Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Kas Haverkort scoort belangrijke P2 in Porsche Supercup Zandvoort: "In Monza voor het kampioenschap"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 augustus 2024 09:00

Het was een weekend om niet te vergeten voor Kas Haverkort (20) uit Hardenberg tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort, waar hij zich van zijn beste kant liet zien in de Porsche Supercup. In een weekend waar iedereen klaar was voor Max Verstappen, wist Haverkort zijn stempel te drukken met indrukwekkende prestaties in de Porsche Supercup. De race zelf leverde een knappe P6 overall op en een tweede plaats in het rookie-klassement. Komend weekend wordt de laatste race van het seizoen in Monza verreden, hier maakt Haverkort goede kans om het rookie-kampioenschap op zijn naam te schrijven.

Kas Haverkort

Teambaas Torsten van Haasteren van GP Elite sprak lovend over Haverkort’s prestaties: “Hij doet het geweldig. Je wilt altijd meer, zeker Kas. Hij wil eigenlijk meer dan alleen het rookie-kampioenschap. Toch moeten we niet vergeten dat het best uniek is wat we nu met Kas doen. Als je het aantal gereden races en de behaalde prestaties naast elkaar legt, is het best indrukwekkend. Ik ben supertevreden hoe dit gaat.”

Deze woorden van Van Haasteren onderstrepen het knap seizoen dat Haverkort doormaakt. Hoewel de ambitie verder reikt dan alleen het rookie-kampioenschap, benadrukt Van Haasteren hoe bijzonder het is wat Haverkort in korte tijd heeft bereikt.

Voor Haverkort zelf was het weekend in Zandvoort een bijzondere ervaring. “Ja, het is supergaaf hier. Ook leuk dat er zoveel media-aandacht is voor de Nederlandse deelnemers”, begint de 20-jarige coureur. De omvang en de organisatie van het evenement maakten diepe indruk op de jonge coureur: “Soms loop ik ergens en dan denk ik ‘waar ben ik eigenlijk’. Het is in zo’n weekend echt een beetje een doolhof”, lachte Haverkort, verwijzend naar de wirwar van tribunes en afzettingen. Desondanks genoot hij met volle teugen van de unieke sfeer: “Het is mooi om te zien hoe de organisatie er zo’n feest van weet te maken, echt mooi om mee te maken.”

Het feit dat Haverkort tijdens de Dutch Grand Prix voor zoveel landgenoten kon rijden, maakte het evenement extra speciaal: “De naamsbekendheid is uiteraard echt belangrijk en het is mooi dat er zoveel aandacht voor de Porsche Supercup is, dat is altijd goed,” aldus Haverkort. De snelle opeenvolging van races heeft ervoor gezorgd dat het seizoen in een stroomversnelling voorbij is gegaan. “Het is wel jammer dat het Supercup-seizoen al bijna is afgelopen. Het is echt snel gegaan, we hebben ook veel races achter elkaar gehad. Dan gaat het natuurlijk erg snel.”

Kas Haverkort

Over zijn race op Zandvoort was Haverkort ook zeer tevreden: “Echt gaaf om hier tijdens de Dutch Grand Prix op het podium te staan. P6 overall en P2 bij de rookies, dat is niet verkeerd,” zei Haverkort trots na de race. Hij keek terug op een spannend raceverloop: “Bij de start verloor ik een plaatsje, maar daarna ging het echt goed. Ik had wat mooie gevechten en kon het tempo van de leiders goed volgen. Helaas is het inhalen hier erg moeilijk, maar het bleef een leuke race.”

Ondanks het einde van het Supercup-seizoen, hoeft Haverkort niet stil te zitten. “We hebben ook nog de Carrera Cup Duitsland, dus daar willen we ook nog knallen.” Na zijn prestatie in Zandvoort kijkt Haverkort alvast vooruit naar de volgende race in Monza, waar hij volgend weekend grote kans maakt op het rookie-kampioenschap: “In Monza hopen we volgende week gewoon op het overall podium te staan om het seizoen goed af te sluiten. De prioriteit nummer één is nu het binnenhalen van het rookie-kampioenschap. Het zit erg dicht bij elkaar in het kampioenschap, drie punten maar. We gaan er alles aan doen om het kampioenschap binnen te hengelen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS