Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Larry ten Voorde neemt afscheid van het actief racen, jonge coureurs opleiden is zijn nieuwe passie

Uitgegeven door Peter Vader • 3 september 2024 17:30

Larry Ter Voorde won afgelopen zondag voor de derde keer in zijn carrière de Porsche Supercup. De autocoureur uit Twente had in Monza genoeg aan een tweede plek. Via de social media maakte hij zijn fans een dag later duidelijk dat deze derde titel tevens zijn laatste zal zijn. Hij gaat stoppen met racen en zich concentreren op het opleiden van jonge coureurs. Daarvoor heeft hij zijn eigen ‘academy’ opgericht.

Larry_ten_Voorde_Porsche_Mobil_1_Supercup_kampioen_2024

De Twentenaar verwoordde het in een bericht op Instagram als volgt: "Monza was mijn laatste Porsche Supercup-race. Na zeven jaar waarin ik drie kampioenschappen heb gewonnen voel ik dat ik klaar ben met het volgende hoofdstuk in mijn leven. Dit hoofdstuk zal draaien om het begeleiden van jonge talenten naar de top. De afgelopen tijd realiseer ik me dat het me een enorme kick geeft wanneer ik een vriend van de academie zie winnen of op het podium komt. Dat is iets wat ik daarvoor niet zo vaak gevoeld heb. Ik wil mensen zien opbloeien en helpen het beste uit zichzelf te halen. Ik heb het idee dat ik hen daarbij kan helpen. Dat ga ik doen met de Larry ten Voorde Academy."

Larry_ten_Voorde_Porsche_Mobil_1_Supercup_kampioen_2024 actie Monza

Larry ten Voorde is nu drievoudig winnaar in de Porsche Supercup. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met René Rast en Michael Ammermüller. De Nederlander Patrick Huisman blijft met vier titels de meest succesvolle Porsche Supercup-coureur. Hoewel hij de Porsche Mobil 1 Supercup met een kampioenschap heeft afgesloten, is zijn 2024-seizoen nog niet ten einde. Hij is nog actief in het Duitse en Italiaanse Porsche-kampioenschap. En dat gaat ook heel goed. In beide kampioenschappen maakt hij grote kans op de titel, dus we zullen gegarandeerd nog vernemen wat het resultaat wordt. Zijn laatste actieve weekend zal op het circuit van Hockenheim zijn, waar op zondag 20 oktober de beslissing gaat vallen. Daarna kan hij terugkijken op een heel geslaagde carrière!






Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS