Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Oeverhaus viert 1e overwinning in Duitse Carrera Cup; Van Eijndhoven P2 en Ten Voorde P3 + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 7 september 2024 18:30

Dankzij een overtuigende prestatie behaalde Theo Oeverhaus op de Sachsenring zijn eerste overwinning in de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland. De 19-jarige uit het Duitse Osnabrück, die rijdt voor het team Bonk Motorsport, startte vanaf poleposition en wist de achtervolgers soms met bijna zes seconden voorsprong te verslaan. Uiteindelijk won hij de elfde race van het merkencupseizoen voor de Nederlander Huub van Eijndhoven, die rijdt voor Uniserver by Team GP Elite. In de 375 kW (510 PS) sterke Porsche 911 GT3 Cup van Proton Huber Competition werd de leider in het kampioenschap - Larry ten Voorde - als derde genoteerd.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Sachsenring Foto 1 PSCCD_Sachsenring_startveld

"De race verliep precies zoals ik had gepland", grijnsde Theo Oeverhaus, een van de zeven coureurs uit de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland Talent Pool. "Ik wist de leiding bij de start te verdedigen en daarna hield ik alles onder controle." Met dit resultaat staat hij nu nog maar 34 punten achter Harry King, die morgen 8 september 2024 start om 11:25 uur CEST en daarmee aan de twaalfde race van het seizoen begint. De Engelsman van het team Allied-Racing werd zaterdag zevende.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Sachsenring Foto 2 Theo_Oeverhaus_blije 1e PSCCD overwinning

Huub van Eijndhoven behaalde met de tweede plaats zijn beste resultaat van het seizoen tot nu toe. “Mijn auto was perfect afgesteld voor een snelle kwalificatieronde”, aldus de Nederlander, die ook als tweede op de grid startte. “Maar ik moest echt vechten in de race, het was hard werken.” Janne Stiak kwam als derde over de finish. De 17-jarige van Team75 Bernhard werd echter later gediskwalificeerd: bij de technische keuring na de race bleek zijn auto onder het minimumgewicht te zijn.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Sachsenring Foto 3 Huub_van_Eijndhoven_actie

Zo ging de derde plaats naar Larry ten Voorde, die zijn voorsprong in het klassement uitbreidde. “Dat was grappig, Janne reed voor me, Flynt Schuring achter me – twee coureurs die ik coach,” grinnikte de Nederlander, die afgelopen weekend zijn derde titel in de internationale Porsche Mobil 1 Supercup binnenhaalde.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Sachsenring Foto 4 Larry_ten_Voorde_actie

Flynt Schuring, de teamgenoot van Larry ten Voorde bij Proton Huber Competition, verzekerde zich van de overwinning in het Rookieklassement. “Ik had bij de start een mooi duel met Harry King. Hij viel terug door een straf, anders was ik hem waarschijnlijk niet voorbijgekomen,” gaf de 18-jarige Nederlander toe. Senna van Soelen (Target Competition) en Kas Haverkort (Uniserver van Team GP Elite) zorgden voor een volledig Nederlands podium bij de Carrera Cup Rookies.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Sachsenring Foto 5null

Met een indrukwekkende tiende plaats overall pakte Sören Spreng de overwinning bij de ProAm-coureurs en vergrootte hij zijn voorsprong in dit klassement. “Ik had wat problemen in de kwalificatie, dus ik was goed voor de 21e startpositie,” vatte de Duitse coureur van Team GP Elite samen. “Maar de race verliep perfect. Ik heb elf plaatsen goedgemaakt – dat gebeurt niet elke dag.” Michael Essmann en Kai Pfister, beiden van het CarTech Motorsport-team, completeerden het Pro-Am-podium.

Uitslag race 11, Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland, Sachsenring:
1. Theo Oeverhaus (D/Bonk Motorsport), 23 ronden
2. Huub van Eijndhoven (NL/Uniserver by Team GP Elite), +2,994 seconden
3. Larry ten Voorde (NL/Proton Huber Competitie), +5,006 seconden
4. Flynt Schuring (NL/Proton Huber Competitie), +5,758 seconden
5. Ariel Levi (IL/Uniserver by Team GP Elite), +6,008 seconden
6. Senna van Soelen (NL/Target Competition), +6,747 seconden

Coureursklassement, Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland (na 11 van 16 races):
1. Larry ten Voorde (NL, Proton Huber Competition), 199 punten
2. Harry King (UK, Allied-Racing), 178 punten
3. Theo Oeverhaus (D/Bonk Motorsport), 144 punten

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Sachsenring Foto 6 Larry_ten_Voorde_portret

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Sachsenring Foto 7 Senna_van_Soelen_actie

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Sachsenring Foto 8 Theo_Oeverhaus_finishvlag

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Sachsenring Foto 9 Theo_Oeverhaus

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Sachsenring Foto 10 Harry_King

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Sachsenring Foto 11 Huub_van_Eijndhoven_portret

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024 Sachsenring Foto 12 Huub_van_Eijndhoven actie achterzijde



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS