Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

FOTO'S - De Porsche Mobil 1 Supercup gaat in Zandvoort zijn beslissende fase in

Uitgegeven door Peter Vader • 22 augustus 2024 16:00

De Porsche Mobil 1 Supercup van 2024 gaat dit weekend de laatste rechte lijn in met de zevende van acht races dit seizoen. Een 29-koppige line-up van Porsche 911 GT3 Cup-auto's zal racen op CM.com Circuit Zandvoort als onderdeel van het Dutch Grand Prix-ondersteuningsprogramma. Kampioenschapsleider Larry ten Voorde en zijn twee grootste rivalen, Harry King en Marvin Klein, worden gescheiden door slechts twaalf punten. De race begint op zondag (25 augustus 2024) om 11:05 CEST.

Porsche Mobil 1 Supercup F1 GP Zandvoort 2024 Foto 1 Larry Ten Voorde Marvin Klein

Preview
Historisch gezien vormen Nederlandse coureurs een groot percentage van de Porsche Mobil 1 Supercup-grid. Momenteel zijn er vijf coureurs uit Nederland permanent ingeschreven om deel te nemen aan de internationale merkencup. Op Circuit Zandvoort zullen vier gastcoureurs zich bij het thuisteam voegen. Onder hen is Flynt Schuring van het team Proton Huber Competition, de jongste kanshebber in het veld. De broer van Morris Schuring, vorig jaar winnaar van Zandvoort, heeft net zijn 18e verjaardag gevierd. “Ik heb mijn doelen niet zo hoog gesteld als Morris,” zegt Flynt Schuring, die zijn verwachtingen in toom houdt voor zijn tweede Supercup-race. “Maar ik wil zeker indruk maken voor het prachtige decor van tienduizenden Nederlandse fans.”

Porsche Mobil 1 Supercup F1 GP Zandvoort 2024 Foto 2 Larry ten Voorde portretLarry ten Voorde

Hoge verwachtingen
Larry ten Voorde heeft uiteraard hoge verwachtingen voor zijn thuisrace. De tweevoudig Supercup-kampioen wil zijn voorsprong in het kampioenschap verdedigen op het 4,259 kilometer lange circuit aan de Noordzeekust. “Hoewel ik ongeveer anderhalf uur rijden van Zandvoort woon, heb ik er meer tijd doorgebracht dan op enig ander circuit – dit circuit is als mijn tweede thuis,” zegt ten Voorde, die tot nu toe vier keer de hoogste trede van het podium heeft veroverd dit Supercup-seizoen. “Mijn familie en veel van mijn vrienden komen dit weekend om me aan te moedigen. Ik hoop dat ik ze kan bedanken met mijn eerste Supercup-overwinning in Zandvoort.” Rijdend voor Schumacher CLRT legde Larry ten Voorde in juni de basis voor dit doel, toen hij twee Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland-races in één weekend won op dezelfde locatie.

Porsche Mobil 1 Supercup F1 GP Zandvoort 2024 Foto 3 Harry King actieHarry King

Kloof verkleind
Harry King heeft nog geen race gewonnen op het Nederlandse Formule 1-circuit. "Toch vind ik het circuit leuk, het is erg veeleisend om te rijden", aldus de Engelsman van het BWT Lechner Racing-team. Dankzij zijn overwinning in Boedapest en de derde plaats in Spa-Francorchamps heeft King de kloof met kampioenschapsleider ten Voorde verkleind tot zeven punten. "Mijn kansen op de titel zijn nog intact", berekende King. "Maar ik moet Larry absoluut verslaan bij de finish in Zandvoort."

"Voor de overwinning gaan"
Marvin Klein, momenteel derde overall en teamgenoot van Larry ten Voorde, heeft een heel ander Zandvoort-totaal: twee jaar geleden vierde de Fransman zijn eerste Supercup-overwinning ooit op het Nederlandse circuit. Vier weken geleden behaalde hij zijn tweede Supercup-overwinning door als eerste over de finish te komen in Spa-Francorchamps, België. Daarmee werd hij een van de drie titelkandidaten. “Ik had het aan het begin van het seizoen wat moeilijk”, geeft Klein toe. “Maar de laatste drie races is het beter gegaan. Ik wil ook in Zandvoort voor de overwinning gaan.”

Porsche Mobil 1 Supercup F1 GP Zandvoort 2024 Foto 4 Marvin Klein portetMarvin Klein

Twee Nederlandse rookies
In het Rookie-klassement strijden momenteel twee Nederlandse coureurs om de eerste plaats: Kas Haverkort, die rijdt voor Uniserver by Team GP Elite, heeft een kleine voorsprong op Robert de Haan van het BWT Lechner Racing-team. In het teamklassement heeft Schumacher CLRT zich losgemaakt van de achtervolgende groep.

“Dit is pas de vierde keer dat de Porsche Mobil 1 Supercup een race houdt op Circuit Zandvoort. Maar met zijn elektrische sfeer en de vele enthousiaste fans is het circuit ongetwijfeld een van de hoogtepunten op de kalender. Deze race wordt gevolgd door onze seizoensfinale in Monza. De titelfavorieten zullen ongetwijfeld alles uit de kast halen om een ​​optimale positie te bemachtigen. Ik denk dat het publiek weer een spannende race tegemoet gaat”, aldus Oliver Schwab, Project Manager Porsche Mobil 1 Supercup.

Porsche Mobil 1 Supercup F1 GP Zandvoort 2024 Foto 5 Larry ten Voorde Robert de HaanLarry ten Voorde en Robert de Haan

Porsche Mobil 1 Supercup F1 GP Zandvoort 2024 Foto 6 Flynt SchuringFlynt Schuring

Porsche Mobil 1 Supercup F1 GP Zandvoort 2024 Foto 7 Flynt Schuring actieFlynt Schuring

Porsche Mobil 1 Supercup F1 GP Zandvoort 2024 Foto 8 Kas Haverkort portretKas Haverkort

Porsche Mobil 1 Supercup F1 GP Zandvoort 2024 Foto 9 Kas Haverkort actieKas Haverkort

Porsche Mobil 1 Supercup F1 GP Zandvoort 2024 Foto 10 Harry King portretHarry King





Porsche Mobil 1 Supercup F1 GP Zandvoort 2024 Foto event poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS