Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Jaap van Lagen pakt in bloedheet Hongarije toch punten in Mobil1 Porsche Supercup

Uitgegeven door Peter Vader • 24 juli 2024 14:02

EDE/ BUDAPEST - Bij temperaturen ver boven de 30 graden stond Jaap van Lagen voor een flinke opgaaf tijdens de vijfde ronde van de Mobil 1 Porsche Supercup op de Hungaroring. In de race werkte de coureur uit Ede zich op vanaf de zeventiende naar de twaalfde plaats. “Ik investeer al jaren in mijn fitheid. Vandaag betaalde zich dat extra uit.” De thermometer tikte regelmatig de 34 graden aan en dat betekende dat het in de Porsche nog een beetje warmer was. Na de race over 16 ronden stapte Jaap dan ook met een flink rood hoofd uit zijn racewagen. “Inhalen op de Hungaroring is erg lastig. Ik moest er diep voor gaan, maar kan het goed volhouden.”

Porsche Mobil 1 Supercup 2024 Hungaroring Jaap van lagen Foto 1

Fijne balans
Met een mix van aanvalsdrift en ervaring werkte de routinier zijn weg naar voren. “Ik reed de race met een heel andere afstelling dan de kwalificatie. Het zorgde in ieder geval voor een fijne balans in de auto. En dat is nodig om aan te kunnen vallen.” Zo konden alsnog kampioenschapspunten worden bijgeschreven, ondanks de ondermaatse kwalificatie. “We missen vooral in de kwalificaties de absolute snelheid om stabiel mee te doen in de top 10. Bij Dinamic Motorsport doen ze er in ieder geval alles aan en dat is super.”

Voorsprong vanwege baankennis?
De drang om snelheid te vinden bij zijn Italiaanse team en de aankomende twee races werken in ieder geval motiverend voor Jaap. “Nu volgen twee thuisraces voor mij: Spa-Francorchamps en Zandvoort. Ik hoop dat de baankennis me een beetje voorsprong geeft en me naar voren helpt.”

F1-paddocktour
Een Oranje feestje wordt het sowieso, met alle sponsoren die langs gaan komen. “Dit weekeinde in Hongarije heb ik met een aantal sponsors ook weer een Formule 1-paddocktour gedaan. Zo’n kijkje achter de schermen vindt iedereen erg gaaf. Hopelijk kan ik het de komende wedstrijden aanvullen met twee goede eigen resultaten!”
In het kampioenschap staat Jaap nog altijd als negende geklasseerd. Het aankomend weekeinde staat hij aan de start van de zesde ronde van de Porsche Supercup tijdens de Belgische Grand Prix.

Porsche Mobil 1 Supercup 2024 Hungaroring Jaap van lagen Foto 2



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS