Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

PREVIEW - Titelduel tussen Larry ten Voorde en Harry King gaat de volgende ronde in op de Sachsenring

Uitgegeven door Peter Vader • 5 september 2024 16:01

Larry ten Voorde werd een paar dagen geleden in Monza, Italië, gekroond tot kampioen in de internationale Porsche Mobil 1 Supercup. Tijdens de zesde ronde van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland op de Sachsenring krijgt de 27-jarige Nederlander de kans om de volgende stap te zetten richting zijn vierde titel in de Duitse merkencup. De coureur van het Proton Huber Competition-team reist komend weekend (6 tot en met 8 september 2024) af naar race 11 en 12 als leider in het kampioenschap. Zijn voorsprong op de Brit Harry King bedraagt 24 punten. De nieuwe vicekampioen van de Porsche Mobil 1 Supercup – Harry King - strijdt voor Allied Racing in de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland Sachsenring Foto 1 Christoph Huber Larry ten Voorde (NL), Proton Huber CompetitionTeameigenaar Christoph Huber en Larry ten Voorde

Beide titelkandidaten kennen de bijzondere eigenaardigheden van de Sachsenring maar al te goed: het onevenredig hoge aantal linkerbochten. Dit legt een bijzonder zware last op de rechtervoorband van de Porsche 911 GT3 Cup. “Je moet voorkomen dat de voorkant van je auto te wijd uitglijdt in die bochten”, zegt Larry ten Voorde, die de strijd tegen onderstuur maar al te goed kent. “Dat kunnen we een beetje tegengaan met de ophanging en de afstelling van de achtervleugel. Maar de coureur heeft hier de grootste invloed op.” In 2023 finishte Ten Voorde het doubleheader-evenement op de Sachsenring als tweede en derde. Bovendien behaalde hij er elk jaar van 2019 tot en met 2021 de overall overwinning.

“De Sachsenring past niet echt bij mijn rijstijl”, geeft Harry King toe. Vorig seizoen wist de Britse coureur bij zijn debuut op het circuit bij Chemnitz niet hoger te eindigen dan de negende en dertiende plaats. “We testen de week voor de race op het circuit – ik wil perfect voorbereid zijn.”

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland Sachsenring Foto 2 Robert de Haan actieRobert de Haan

Robert de Haan van Team75 Bernhard staat op de derde plaats in het algemeen klassement. Als best geklasseerde coureur uit de ‘Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland Talent Pool’ leidt de 18-jarige Nederlander ook het Rookieklassement. Zijn landgenoten Kas Haverkort, die rijdt voor Uniserver by Team GP Elite, en Flynt Schuring zijn zijn grootste rivalen in deze categorie.

Schuring, die een paar weken geleden 18 werd, zal starten voor Proton Huber Competition. Zijn broer Morris vestigde een nieuw record in 203 als jongste racewinnaar in de geschiedenis van de Carrera Cup Deutschland op de Sachsenring. Flynt Schuring - net als de Duitser Janne Stiak, die zelfs een jaar jonger is - heeft de kans om het record van zijn broer komend weekend te verbreken.

In het teamklassement is Proton Huber Competition al iets weggelopen van de achtervolgers. Naast Larry ten Voorde rijden de twee Duitsers Alexander Tauscher en Sebastian Freymuth voor het Beierse team. Tauscher vierde onlangs zijn eerste overwinning in de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland op de Nürburgring.

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland Sachsenring Foto 3 Harry King actieHarry King

Sachsenring
De huidige Sachsenring is gebaseerd op een wegcircuit dat in 1927 werd geopend aan de rand van Hohenstein-Ernstthal, de geboorteplaats van de Duitse schrijver Karl May (Winnetou en Old Shatterhand). Het circuit, dat oorspronkelijk iets minder dan negen kilometer lang was, organiseerde af en toe races van het wereldkampioenschap motorrijden. Strengere veiligheidseisen leidden ertoe dat de Sachsenring werd omgebouwd tot een permanent circuit van 3,645 kilometer, dat in 1996 werd geopend. Als hoogtepunt van het seizoen trekt de MotoGP ongeveer 200.000 fans. Een opvallend deel van het circuit is de zogenaamde Omega, een van de twee rechterbochten op de Sachsenring: hier slingert de baan bijna 270 graden om een bomenrij.

De Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland op internet
Fans kunnen alle races live volgen op YouTube. Het kanaal Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland (https://www.youtube.com/@PorscheCarreraCupDeutschland) biedt Engelstalig commentaar. Naast de raceweekenden kunnen fans en mediavertegenwoordigers ook op de hoogte blijven van de merkencup via de sociale netwerken Instagram (@carreracupdeutschland) en X (@CarreraCupDE).

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland Sachsenring Foto 4 Larry ten Voorde actieLarry ten Voorde

Tijdschema Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland, Ronde 6, Sachsenring, Hohenstein-Ernstthal (Duitsland):

Vrijdag 6 september
10:25 – 11:25 uur: Training
17:25 – 18:00 uur: Kwalificatie

Zaterdag 7 september
11:25 uur: Race 11 (30 minuten plus 1 ronde)

Zondag 8 september
11:25 uur: Race 12 (30 minuten plus 1 ronde)

Stand Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland (na 10 van de 16 races):
1. Larry ten Voorde (NL, Proton Huber Competition), 193 punten
2. Harry King (UK, Allied-Racing), 169 punten
3. Robert de Haan (NL, Team75 Bernhard), 127 punten
4. Theo Oeverhaus (D, Bonk Motorsport), 119 punten
5. Marvin Klein (F, Target Competition), 96 punten

Klik hier voor de tussenstand na de Nurburgring van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland 2024

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland kalender 2024:
19 – 21 april: Imola (I)
FIA World Endurance Championship WEC 26 – 28 april: (D),
DTM 7 – 9 juni: Zandvoort (NL),
DTM 21 – 23 juni: Boedapest (HU),
International GT Open Championship 16 – 18 augustus: Nürburgring (D),
DTM 6 – 8 september: Sachsenring (D),
DTM 27 – 29 september: Red-Bull-Ring, Spielberg (A),
DTM 18 – 20 oktober: Hockenheimring (D), DTM

Bron foto's: Porsche Newsroom



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS