Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Proton Huber-team blij met goede prestatie Flynt Schuring tijdens Zandvoortse Porsche Supercuprace

Uitgegeven door Peter Vader • 27 augustus 2024 12:00

Proton Huber Competition kon afgelopen zondag behoorlijk indruk maken tijdens de Porsche Mobil 1 Supercup in Zandvoort. Vooral gaststarter Flynt Schuring liet een sterke prestatie zien, die op het duinencircuit natuurlijk een thuiswedstrijd reed. De zevende stop van het seizoen in Zandvoort is alweer voorbij voor de deelnemers, die het circuit als erg uitdagend maar verraderlijk omschrijven. Het Duitse Proton Huber Competition kwam met vijf Porsches 911 GT3 Cups naar de Nederlandse kust voor hun vaste coureurs Sebastian Freymuth, Roar Lindland en Alexander Tauscher, maar ook voor onze Nederlandse held Flynt Schuring en de Zweed Daniel Christer Ros.

Porsche Mobil 1 Supercup Zandvoort 2024  Flynt Schuring Foto 1 actie

Terwijl de race in Zandvoort in de felle zon plaatsvond, werden de eerste dagen van het evenement gekenmerkt door afwisselend regen, storm en zon, wat het voor de coureurs bijzonder lastig maakte. De persoon die hier het beste mee omging was Flynt Schuring, die met 18 jaar de jongste deelnemer in het Supercup-veld is. Schuring kwalificeerde zich op de elfde plaats op de grid.

De jongeling veroorzaakte tijdens de race opnieuw voor veel vuurwerk. Met indrukwekkende inhaalmanoeuvres wist hij zich een weg te banen naar de achtste positie - een sensationeel resultaat voor de getalenteerde jonge coureur. Ook Alexander Tauscher wist zich in de race een weg naar enkele posities te vechten en eindigde de race op de elfde plaats. Ook de Zweedse gaststarter Daniel Christer Ros liet het hele weekend sterke prestaties zien. Vanaf de 19e startpositie vocht Ros zich een weg naar de 14e positie en was daarmee ook overtuigend.

Porsche Mobil 1 Supercup Zandvoort 2024 Flynt Schuring Foto 2 portretTeambaas Franziska Lambacher na afloop over Flynt Schuring (zie bovenstaande portretfoto): “Het hele team is super blij met de prestatie van Flynt hier in Zandvoort! Dit was opnieuw een geweldige demonstratie van zijn talent, vooral na zijn sterke prestatie vorige week tijdens de Carrera Cup Duitsland op de Nürburgring”

Sebastian Freymuth kende een lastig weekend in Zandvoort. De man uit Berlijn begon de race vanaf de 22e plaats en raakte in de eerste ronde betrokken bij een botsing, waardoor hij terugviel naar de staart van het veld. In de resterende ronden wist hij zich een weg te banen naar de 17e plaats en daarom kreeg hij drie punten van de gaststarters voor hem. Roar Lindland scoorde in Zandvoort zijn eerste punt van het huidige seizoen 2024.

“Het hele team is super blij met de prestatie van Flynt hier in Zandvoort! Dit was opnieuw een geweldige demonstratie van zijn talent, vooral na zijn sterke prestatie vorige week tijdens de Carrera Cup Duitsland op de Nürburgring”, zei Franziska Lambacher na afloop, die in Zandvoort de leiding in handen had van het Proton Huber Competition-team. Vervolgens vulde ze aan over de andere Huber-coureurs: “Alex maakte ook optimaal gebruik van de lastige startsituatie en kon belangrijke punten scoren. Daniel kon ook in zijn gaststart een heel sterke prestatie laten zien en we zijn ook blij dat Sebastian en Roar punten hebben weten te scoren.”

De seizoensfinale van de Porsche Mobil 1 Supercup vindt komend weekend plaats op het hogesnelheidscircuit in Monza, Italië.

Porsche Mobil 1 Supercup Zandvoort 2024  Flynt Schuring Foto 3 actie

Bron foto's: Porsche / hoch zwei, GT-Place UG Jonas Plümer



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS