Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Kas Haverkort scoort eerste Porsche Supercup-podium Hungaroring: "Geweldig gevoel om dit na vijf weekenden te doen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 juli 2024 12:33

Kas Haverkort uit Hardenberg, rijdend voor Uniserver by GP Elite, heeft een imposante prestatie geleverd tijdens de vijfde ronde van de Porsche Supercup op de Hongaarse Hungaroring. Het twintigjarige KNAF Team NL-talent eindigde op een derde positie algemeen en claimde de eerste plek bij de rookies. Naast deze puike prestatie is Haverkort blij dat er een intentieverklaring ligt om ook volgend jaar uit te komen in de verschillende Porsche-series namens GP Elite.

Kas Haverkort

Het seizoen begon voor Haverkort met veel onzekere verwachtingen, gezien dit zijn eerste jaar in de Porsche Supercup is. Ondanks de lastige auto en de grote competitie heeft Haverkort laten zien dat hij niet lang nodig had om zich aan de Porsche GT3 Cup-auto aan te passen. In eerdere races wist hij al meerdere keren indruk te maken met solide top tien finishes en constante progressie. Zijn eerste overwinning kwam tijdens de Porsche Carrera Cup Duitsland op de Hungaroring, wat zijn zelfvertrouwen een boost gaf voor de Porsche Supercup-ronde op hetzelfde circuit.

Deze sterke prestaties hebben niet alleen Haverkort zelf, maar ook zijn team veel vertrouwen gegeven. "Ik ging het seizoen in zonder precies te weten wat ik kon verwachten. Maar om nu al zulke resultaten te boeken, voelt geweldig", zegt Haverkort in gesprek met RaceXpress.

Met deze geboekte resultaten in het achterhoofd is het geen verrassing dat er al gesproken wordt over volgend seizoen. Haverkort en GP Elite hebben hun intentie uitgesproken om ook volgend jaar samen een team te blijven vormen: "We hebben een intentieverklaring getekend die stelt dat ik niet met andere teams in gesprek ga en dat we samen kijken naar de mogelijkheden voor volgend seizoen", legt Haverkort kort uit, die eerder dit jaar zijn eerste race voor het team van GP Elite won in de Porsche Sprint Cup Southern Europe op het Circuit Ricardo Tormo.

Na een succesvolle kwalificatie, waar Haverkort zich als derde wist te plaatsen, begon hij de race vanaf de tweede rij door een gridstraf voor een andere coureur: "Ik voelde geen extra spanning voor de race. Natuurlijk stroomt de adrenaline door je heen wanneer je aan de start staat, maar ik wist wat ik moest doen", gaat Haverkort lachend verder. Zijn zelfverzekerde houding en de uitstekende performance van zijn auto resulteerden in een sterke race.

Kas Haverkort Porsche Supercup

Tijdens de race wist Haverkort zijn positie vast te houden en vocht hij voor elke meter op de baan. Hoewel Marvin Klein hem net iets te snel af was en uiteindelijk de tweede positie overnam, bleef Haverkort gefocust en verzekerde hij zich van zijn eerste podium in de Supercup voor het algemeen kampioenschap.

"Het is een geweldig gevoel om direct in het vijfde Supercup-weekend al op het podium te staan. De Supercup is tenslotte het wereldkampioenschap van de Porsches, en dan is het fantastisch om dit resultaat te behalen", zegt Haverkort met een glimlach na het veelbewogen weekend op het circuit nabij Mogyorod.

Naast zijn algemene podiumplaats, behaalde Haverkort ook de eerste plek bij de rookies. Deze overwinning versterkt zijn positie in het rookie-kampioenschap, waar hij momenteel aan de leiding staat met een aanzienlijk puntenverschil.

Met de volgende ronde op Spa-Francorchamps in het vooruitzicht, waar hij veel Nederlandse supporters zal hebben, streeft Haverkort naar opnieuw een top drie finish. "Ik wil gewoon weer in de top drie eindigen. Dat is waar we voor gaan", aldus een vastberaden Haverkort.

Kas Haverkort bedankt GP Elite en zijn sponsoren voor hun onvermoeibare steun.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS