Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Larry ten Voorde trots op eerste zege in Zandvoort: “Hier heb ik altijd van gedroomd”

Uitgegeven door Bart • 26 augustus 2024 13:35

Larry ten Voorde zette met zijn overwinning in Zandvoort een grote stap naar de titel in de Porsche Mobil 1 Supercup. Belangrijker was eigenlijk het binnenhalen van de overwinning tijdens zijn thuisrace. Ondanks 13 zeges in de Porsche Supercup had Ten Voorde in Zandvoort nog nooit op de eerste trede van het podium gestaan. Dat is nu verleden tijd en dat deed veel met de coureur van Schumacher CLRT.

Larry ten Voorde


Terug in de Porsche paddock reageerde Ten Voorde tegenover RaceXpress. “Ik heb er eigenlijk nog geen woorden voor, de adrenaline giert nog door mijn lichaam. Ik heb er hier in Zandvoort vaak dichtbij gezeten, maar nog geen één keer gewonnen. De race was niet heel makkelijk, veel safety cars en er was wat miscommunicatie, maar uiteindelijk is het resultaat fantastisch. Ik ben zo blij en ben het team van Schumacher heel dankbaar. Ze hebben echt een fantastische job gedaan en de auto was echt goed. Hier winnen maakt me heel blij!”

Larry ten Voorde


Het Wilhelmus klonk door Max Verstappen al vaker in Zandvoort, maar nu ook voor Ten Voorde. “Dit doet heel veel met me, hier heb ik altijd van gedroomd, fantastisch, mega blij mee! Natuurlijk heb ik ook goede zaken in het kampioenschap gedaan. Ik bekijk het altijd moment voor moment en het was vandaag echt goed.”

Met nog één race in Monza te gaan, staat Ten Voorde 20 punten voor op Harry King. “Ik heb mijn job gedaan en volgend weekend moeten we er weer staan. Nu gaan we even een feestje vieren en morgen gaat de blik op Monza.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS