Formule 1

Helmut Marko onthult: "Alleen Max Verstappen kan 'kreng' RB20 temmen!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 augustus 2024 19:45

Helmut Marko heeft de RB20 omschreven als een ‘kreng’ dat alleen Max Verstappen kan beheersen.

Helmut Marko Red Bull Racing F1


Ondanks recente upgrades blijft de auto moeilijk te besturen. Verstappen noemde de verbeteringen ‘niet goed genoeg’ en uitte zijn frustratie over de balans van de wagen.

Volgens Auto Motor und Sport zei Marko: "Aan het begin van het seizoen hadden we een auto die net zo uitgebalanceerd was als de McLaren nu is. Toen hebben we ergens een verkeerde afslag genomen. De auto is een 'bitch' geworden die alleen Max kan temmen.”

De upgrades die Red Bull introduceerde in Hongarije hebben de auto onvoorspelbaarder gemaakt. Marko erkent dat het steeds moeilijker wordt de juiste afstelling te vinden.

Ondanks de problemen blijft Verstappen presteren. Hij kwalificeerde zich als derde in Hongarije en pakte pole position in Spa. Marko prees deze prestaties als ‘bijzondere kwalificatierondes’.

Red Bull blijft aan kop in beide kampioenschappen, maar de voorsprong is geslonken. Verstappen leidt het rijderskampioenschap (tussenstand WK F1), terwijl Red Bull een voorsprong van 42 punten heeft in het constructeurskampioenschap.

De uitdaging voor Red Bull en Verstappen blijft om de auto onder controle te krijgen. Helmut Marko: "Net als Mercedes aan het begin van het jaar zijn we soms snel en soms langzaam, afhankelijk van de omstandigheden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS