Karting • GK4 Kartseries

Jaimy Delissen kan het niet geloven maar het is toch echt waar: podium in eerste jaar Rotax Max Senior: "Supertrots"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 augustus 2024 16:25

EINDHOVEN - Jaimy Delissen kon het haast niet geloven, zijn P2 tijdens de GK4 Kart Series. Voor de vijftienjarige coureur uit Roermond was het pas zijn tweede wedstrijd in de kartsport ooit, nu al stond hij op het podium in de Rotax Max Senioren-klasse.

Jaimy Delissen

“Voor mij geeft dit een gevoel van winnen. Want dit was ondenkbaar”, zei Jaimy zondagmiddag na de finale op circuit De Landsard in Eindhoven. “We gingen hiernaartoe met de hoop in de top tien te kunnen eindigen. Dat was het doel. In de eerste warm-up-sessie was ik zevende. Daar was ik echt heel tevreden mee. Gewoon met het kopje erbij rijden. Daar kom je heel ver mee. Ik was supertrots op mezelf.”

Jaimy betrok ook zijn familie in het succes. “Zonder mijn vader en moeder en familie had ik dit nooit kunnen doen. Ik ben ze er heel dankbaar voor. Het viel heel erg mijn kant op.” Een paar jaar geleden nog maar had hij nooit geloofd dat hij na afloop van een wedstrijd met een beker in zijn handen zou staan.

“We zijn begonnen met hobbyrijden. We hebben toen gezegd: we gaan nooit wedstrijden rijden. En nu heb ik dus mijn tweede wedstrijd gereden en een podiumplaats gepakt. Het is te bizar voor woorden. Ik besef het eigenlijk nog niet. Het is even schrikken.”

Hoe hij het geflikt had zo sterk voor de dag te komen op de Zuid-Nederlandse pite? “Ik reed met tunnelvisie. Ik dacht: niet nadenken, je bent in training, je gaat gewoon rijden. Nou, dan komt het goed, dat zie je wel.”

Jaimy Delissen

Jaimy begon al op zevenjarige leeftijd met karten, toen nog in de Rotax Max Micromax-klasse. “De eerste keer in een kart was op het circuit van Genk”, wist hij nog. “Dat vond ik best wel spannend, maar ik voelde me meteen thuis in een kart. De passie ligt zo diep. De snelheid is geweldig. Alles wat rijdt met vier wielen en een stuur vind ik gewoon fantastisch.”

Toch hield er uiteindelijk weer mee op. “Ik ben destijds een keer van de baan gereden en daarbij kneusde ik mijn pols. Dat had veel impact op me. Daarna hebben we het karten even op een laag pitje gezet. Toen ben ik begon met voetballen.”

Die sport bleek niet helemaal zijn ding. Het karten bleef kriebelen en vele jaren later werd toch de draad weer opgepakt. “En toen kwamen de gevoelens omhoog om toch weer te gaan racen. Op mijn dertiende begon ik weer in de Rotax Max Junioren-klasse toen ik dertien was. Het was echt hobby. We hadden een oude CRG gekocht. Je gaat steeds verder, maar ik had nooit gedacht dat we zover zouden komen.” Dat hij in de kartsport is beland, was niet zo vreemd. Jaimy: “Mijn vader heeft vroeger ook een tijdje gekart.”

Nu kwam het talent bovendrijven en stond Jaimy dus op het podium in Eindhoven. Met zijn sport stoppen, komt niet meer in hem op. Nee, hij wil juist nog veel vaker op het podium staan. Want die P2 smaakte uiteraard naar meer. “Ooit hoop ik ook nog eens te winnen!”

Jaimy is zijn vader en moeder heel dankbaar dat ze samen deze sport kunnen beoefenen en hij dankt Slangen Karting voor de motor.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS