Formule 1

Jean Todt twijfelt aan komst Lewis Hamilton: "Zelfs Michael Schumacher moest vier jaar wachten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 juli 2024 20:01

Jean Todt weet niet zeker of de komst van Lewis Hamilton voldoende zal zijn om Ferrari weer naar de top van het kampioenschap te leiden. Todt haalt zijn eigen carričre aan als voorbeeld. Toen hij Michael Schumacher naar Ferrari haalde in 1996, duurde het nog vijf jaar voordat het eerste kampioenschap werd gewonnen.

Jean Todt Lewis Hamilton

"De komst van Hamilton zal de fans een negen van de tien geven aan Ferrari. In 1993 was mijn Ferrari een vijf”, begint de succesvolle teambaas in gesprek met de Duitse krant Bild. “Iedereen vraagt zich nu af of de komst van Hamilton genoeg zal zijn om Ferrari voor het wereldkampioenschap te laten vechten. Zal het genoeg zijn om dat doel te bereiken?”, vraagt Todt zich af. “Om kampioen te worden, moet je perfect zijn. Ferrari is er de afgelopen seizoen soms in geslaagd om mee te vechten om het kampioenschap, maar slaagde er nooit als team in om ook echt te winnen. De laatste stap, de beslissende stap, die ontbrak."

Todt is van mening dat de laatste stap voor Ferrari meer zal vereisen dan louter de komst van Hamilton: "Momenteel hebben andere teams meer mogelijkheden, zoals Red Bull. Ferrari zal moeten werken om hun voorbeeld te volgen. Er zullen altijd twee uitstekende coureurs in Maranello zijn. Het is tenslotte ieders droom om in een rode eenzitter te rijden. Toch moest zelfs Michael, toen hij bij Ferrari kwam, vier jaar wachten voordat hij zijn eerste titel bij ons won. Geduld en werk zijn vereist", aldus Todt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS