Karting • GK4 Kartseries

Karttalent Kick Berkers pakt mooie zege in GK4 Kart Series! “Toen ik gewonnen had, was ik heel blij"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 augustus 2024 01:16

EINDHOVEN - Al in de kwalificatie liet hij met zijn poleposition zien dat hij grote mogelijkheden had tijdens de vierde ronde van de GK4 Kart Series. Welnu, Kick Berkers won in Eindhoven de finale in de Honda Cadet-klasse. Bovendien was de snelheidsduivel daarmee ook de eerste rookie rijder die een eerste plaats algemeen wist te scoren. Daarmee bewees de tienjarige kartcoureur uit Deurne dat hij veel in zijn mars heeft. Dat belooft nog wat voor de toekomst…

Kick Berkers

“Toen ik gewonnen had, was ik heel blij. Op het podium heb ik Vinn een hand gegeven”, zei Kick. Vinn is Vinn Wyns, een concurrent met wie hij veel rijdt en goed had samengewerkt om een gat te slaan op de rest. “We hadden afgesproken dat we eerst heel ver naar voren zouden proberen te rijden en dat we dan zouden gaan battelen.”

Dat strijdplan werkte, met Kick als de overtuigende winnaar. Het was de culminatie van een toch al succesvol weekeinde op circuit De Landsard, zijn thuiscircuit. Kick: “In de kwalificatie was ik eerste. In de eerste heat ging het iets minder, want toen werd ik tweede. Samen met Vinn reden we ons los van de rest. Dat deden we ook in de tweede race. In de laatste race kon Jason Peeters ook bij ons blijven. Maar ik werd uiteindelijk dus eerste. Ik heb dit seizoen vaak aan het podium geroken, nu heb ik gewonnen!”

Kick rijdt dit jaar zijn eerste volledige seizoen in de GK4 Kart Series na de twee losse GK4-wedstrijden van vorig seizoen. Toen was het nog om de competitie en het kampioenschap te ervaren, dit jaar om serieus te scoren. “Het gaat heel goed. Ik train sinds een jaar elke week bij Casper op de indoorbaan in Uden. En we trainen bijna elk weekend op een buitenbaan.”

Want Kick wil niks aan het toeval overlaten, wil zo succesvol mogelijk zijn. En ja, dan moet er hard gewerkt worden, wist hij. Hoe het allemaal begon wist de talentvolle Brabander nog goed. “De eerste keer was in Venray, toen ik zeven was. Papa kende daar Harry Maessen en die zei: 'je zoon kan het misschien een keer uitproberen.' Ik reed die eerste keer in een Honda Cadet-kart en ik vond het meteen heel leuk. Dus toen gingen we door met karten.”

Wat Kick zo mooi vindt aan het karten, liet zich raden. “Ik vind de snelheid het leukst. Na Venray hadden we meteen een kart gekocht. Eerst ging ik daar wat oefenen en daarna ben ik er ook clubraces gaan rijden. Toen was ik acht, aan het eind van mijn eerste jaar in de kart. Ik werd meteen clubkampioen. Toen zei papa dat we GK4 moesten gaan rijden.”

En zo kent Kick dus bepaald een snelle opmars. Al in zijn eerste GK4-race van dit seizoen, op het circuit van Mariembourg in België, werd hij derde. Nu de coureur van topteam DFK Racing - waar hij heel veel leert - een competitieve snelheid te pakken heeft, heeft hij zijn ambitie al naar boven bijgesteld. “Volgend jaar wil ik IAME (een kart met een snellere tweetaktmotor, red.) rijden. Ik heb er in Eindhoven al op getest en het ging heel goed. Daar heb ik heel veel zin in.”

Kick Berkers aan kop

Maar eerst dus nog het GK4-seizoen afmaken. Met de berg punten die hij uit Eindhoven meenam, deed Kick goede zaken in de titelstrijd. “Ik hoop op het podium te eindigen in de eindstand!”

Kick bedankt zijn papa en mama, opa en oma, Lars, C-Point, het team van DFK Racing.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS