Karting • GK4 Kartseries

Kenneth van Moerkerke pakt indrukwekkende clean sweep in GK4 Kart Series! "Het gaat echt lekker"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 augustus 2024 09:30

EINDHOVEN - Met een sublieme overwinning tijdens de vierde ronde van de GK4 Kart Series kon Kenneth van Moerkerke tevreden concluderen dat hij weer een grote stap richting de titel heeft gezet. De zestienjarige kartpiloot uit Roeselare noteerde zondag in de Rotax Max Senior-klasse een zogeheten clean sweep door zowel de kwalificatie als de drie races te winnen!

Kenneth van Moerkerke

“Ik had het eigenlijk wel verwacht”, zei Kenneth over zijn overwinning op circuit De Landsard in Eindhoven. “Ik was het hele weekend al snel. Het was een kwestie van goed uit de start komen. De kwalificatie is ook zeer belangrijk. Ik had poleposition. Ik wist dat ik daarna in de races een goede start nemen en gelijk weg moest zijn. Dat heb ik gedaan. Ik was het hele weekend de snelste, heb alles gewonnen.”

Vooralsnog verloopt het GK4-kampioenschap zeer voorspoedig voor de razendsnelle Vlaming. Toch was de wedstrijd in Eindhoven nog beter dan alle voorgaande van dit seizoen. “Ik heb dit seizoen altijd wel wat pech gehad in de finale en tot vandaag die nooit gewonnen. Wel heb ik alle heats tot dusver gewonnen.”

Het was dus bepaald een goede kennismaking met De Landsard voor Kenneth. “Het was de eerste keer dat ik hier gereden heb. De baan ligt me wel. Ik ben wel goed op het technische gedeelte.” Zijn absolute overheersing in alle sessies van het weekeinde was daar een duidelijk bewijs van. Inmiddels gaat hij met een ruime marge aan de leiding in de titelstrijd.

Het past in zijn succesvolle seizoen. Ook in het Frans kampioenschap, dat hij ook rijdt, staat de snelle piloot van Carette Karting, eerste. “Ja, het gaat echt lekker dit seizoen. Ik rijd ook af en toe het BNL-kampioenschap. En komend weekend ga ik ook de vierde ronde van het BMC rijden in Kerpen. Daar kan ik dan nog oefenen voor de volgende ronde van de GK4 Kart Series. Die is ook op het circuit van Kerpen.”

Kenneth van Moerkerke

Dat hij dit seizoen zo succesvol is, had hij vier jaar geleden niet kunnen bevroeden toen hij als twaalfjarige voor het eerst in een kart stapte. “Ik heb toen met een Mini van Tony Kart gereden. Ik werd al snel verliefd op de sport. Eerst voetbalde ik, maar mijn vader heeft vroeger de 24 uur van Spa-Francorchamps gereden en hij stelde voor om te gaan karten. Zo zijn we begonnen.”

Kenneth kon zich zijn eerste meters nog goed herinneren. “Die eerste keer vond ik superleuk. De snelheid, alles. Perfect gewoon. Dat was in Arvillers in Frankrijk. Inmiddels ben ik bezig aan mijn derde wedstrijdseizoen. Ik vind de kartsport nog steeds geweldig leuk, maar mijn grote droom is de autoport. Ik ga dat proberen waar te maken. Welke categorie maakt me niet uit.”

Dat is dan iets voor de toekomst. Voorlopig blijft hij zich namelijk nog op het karten richten. Zijn plannen voor komend jaar heeft Kenneth helder voor ogen. “Ik hoop dan in een schakelkart te kunnen racen. Ik heb al eens in zo’n kart getest en erin zelfs al een race gereden, in Frankrijk. Ik pakte daar direct een podiumplaats. Ik ga daar zeker op verder bouwen en zien wat het geeft!”

Kenneth bedankt zijn vader, familie, zijn team Carette Karting en zijn sponsors bvba Van Moerkerke.be en Le Brun luifel - metaalconstructies.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS