Formule 1

Lando Norris kijkt uit naar start GP Hongarije: "Kan van alles gebeuren"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 juli 2024 16:16

Lando Norris heeft de pole position bemachtigd voor de Grand Prix van Hongarije. De McLaren-coureur was de snelste tijdens een spannende kwalificatiesessie die kort werd onderbroken door een late crash van Yuki Tsunoda. Met nog 2 minuten en 13 seconden op de klok werd de sessie hervat, maar Max Verstappen kwam niet meer in actie vanwege een gebrek aan nieuwe banden. Andere coureurs, waaronder Norris, noteerden na de herstart geen snellere tijd meer.

Lando Norris Kwalificatie Hongarije

Het was geen makkelijke kwalificatie, ik ben erg blij. Bovenaan eindigen is altijd het geweldig. Ik ben blij voor het team, een een-tweetje is nog beter voor het team", begint de polesitter na de kwalificatie.

"We hebben blaken van vertrouwen, dus het is niet zo dat we daar meer van nodig hebben of dat we ernaar op zoek zijn. We hebben er vertrouwen in en zijn welgemutst dat we goed werk kunnen leveren en dat we een snelle wagen hebben die voor de pole kan vechten. Dat hebben we gedaan", gaat hij trots verder.

Norris kan met vertrouwen vooruit kijken op de race van zondag en dat doet de Brit dan ook: "Het is een lange run naar de eerste bocht. Er kan dus van alles gebeuren. Ik hoop de leiding te kunnen behouden. We hebben twee auto's op de eerste rij en we hebben nog veel werk voor de boeg om dit kampioenschap als team te winnen”, sluit Norris veelbelovend af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS