Karting • GK4 Kartseries

Lenny Kik racet na spannende ontknoping in Eindhoven naar tweede zege van het seizoen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 augustus 2024 12:16

EINDHOVEN - En dat was twee. Karttalent Lenny Kik slaagde er zondag opnieuw in een ronde van de GK4 Kart Series te winnen. De vijftienjarige piloot uit Kontich (België) toonde zich na Genk nu ook in Eindhoven de beste in de Honda 9PK Junioren-klasse. En dus is hij een voorname titelkandidaat.

Lenny Kik

“Ik had het niet verwacht op dit circuit”, bekende Lenny met verbazing over zijn tweede zege van het seizoen. “Het is niet mijn beste circuit. Het is ook een zwaar circuit en ik had niet verwacht dat ik het veertig minuten vooraan zou volhouden.”

Maar dat deed hij dus wel. Al ging zijn race in eerste instantie niet helemaal zoals de piloot van topteam DFK Racing gehoopt had. “Ik reed eerst ver achter de eerste groep. Ik dacht: het wordt geen podium vandaag. Maar toen de rijders van die groep in de laatste paar rondes begonnen te battelen kon ik dichterbij komen. Ik reed toen rond de zesde plek.”

Lenny kwam uiteindelijk als tweede over de finish. “Maar ik had gezien dat de rijder die als eerste was gefinisht een ingeklikte bumper had. Daardoor werd ik eerste. Tijdens de race was de nummer één iets te snel voor me. Ik reed wel vlak achter hem, maar ik kwam niet dichterbij. Hij reed ook tussen de Senior-rijders dus ik kon er moeilijk voorbij.”

Goed, na die straf was de zege dus alsnog binnen. Nu wil het geval dat Lenny maar negen punten achterstaat op kampioenschapsleider Thibeau Wolfaert. Het gaf aan hoe dicht het op elkaar zit in deze klasse. “Er kan nog van alles gebeuren”, wist Lenny dan ook. “Ik hoop natuurlijk kampioen te worden.”

Lenny Kik

Wat zijn knappe prestaties des te opvallender maakte, is dat Lenny bezig is aan zijn debuutseizoen in de klasse. “Het zou goed meegepakt zijn als ik dan het kampioenschap win.” Dat hij die uitspraak kon doen, zei veel over zijn onstuimige ontwikkeling als kartpiloot. Vorig jaar reed hij immers nog clubraces op het circuit van Venray. “En volgend jaar ga ik overstappen naar de IAME X30 Senioren-klasse (een snellere tweetaktklasse). Ik ben al veel met de kart aan het trainen. Dat gaat al best wel goed.”

Maar eerst de volgende ronde van de GK4 Kart Series. Die wordt komende maand gehouden op het circuit van Kerpen in Duitsland. Vanzelfsprekend wil Lenny ook daar goed scoren om zijn titeldroom levend te houden. De kartbelofte keek er al naar uit. “Ik ben er vorig jaar één keer geweest. Het is leuk en snel circuit. Ik was er ook wel snel. Als ik tactisch rijd en goed nadenk, kan ik er winnen!”

Lenny bedankt zijn familie, DFK Racing en zijn sponsors.

Lenny Kik wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

H2O Glazenwasserij
Bart Cars
JDL Alle karweiwerken
Kj-Electro bv
Uw woning snel verkopen
Air-comfort Antwerpen
Vloer-en Wandtegels BK

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS